Doi tineri au adoptat un mic pisoi Maine Coon – Curând avea să se transforme în cea mai mare pisică din lume

Pisicile se numără printre animalele care prin înfăţişarea lor pot fi exemple de frumuseţe, de sensibilitate sau chiar de inspiraţie. În aceste imagini facem cunoştinţă cu un exemplar aparţinând Maine Coon, recunoscută ca fiind cea mai mare rasă de pisici domestice din lume. Ele au un aspect fizic distinctiv şi reale abilităţi de vânătoare, însă nimic nu le întrece frumuseţea extraordinară.

Loading...

Când Stephy Hirst şi prietenul ei, Rowan Lawrence, din Melbourne, Australia au adoptat un pisoi pe nume Omar, acesta avea aceeași mărime ca și ceilalți frați ai săi.

Puţini s-au gândit însă că va deveni în curând un candidat de top pentru titlul de cel mai lung motan din lume, conform Guinness World Records.

„Ne aşteptam la o pisică de 9 kilograme”, a declarat Hirst. „A ajuns la această lungime înainte de a avea un an şi atunci ne-am dat seama că încă mai are de crescut.”

Acum, când s-a dezvoltat complet, Omar măsoară 120 cm lungime şi cântăreşte peste 14 kilograme!

Hirst spune că într-o zi obişnuită, Omar se trezeşte la ora 5:00 dimineaţa. Apoi, el mănâncă câteva ceşti de hrană uscată pentru pisici la micul dejun, se relaxează în casă, apoi iese afară pentru a se juca prin curte. După şedinţa obişnuită de joacă, motanul se întinde pentru un somn binemeritat pe trambulină, înainte de a savura o masă delicioasă cu carne neprocesată de cangur.

„Este singura carne pe care am găsit-o şi pe care vrea de fapt să o mănânce”, a spus Hirst.

Motanului i-a fost interzis accesul în pat. “Ocupă prea mult spaţiu … aşa că închidem uşa la dormitor noaptea”, a explicat Hirst.

Hirst a creat un cont Instagram pentru Omar unde imediat iubitorii de pisici de pretutindeni l-au admirat şi l-au făcut vedetă.

Când una dintre fotografiile lui a fost distribuită pe cunoscutul cont Cats of Instagram, Omar a devenit instantanu o celebritate – şi atunci Guinness World Records a contactat-o pe Hirst solicitându-i măsurătorile.

„Toţi prietenii vor să vină să vadă motanul nostru”, a declarat Hirst pentru BBC. „Ei spun că este ‘Photoshopat’ sau că ‘nu poate fi real’ şi apoi vin pentru a-l vedea în carne şi oase”.

Pentru a fi considerat cel mai lung motan din lume, Omar va trebui să îl detroneze pe actualul titular, un alt Maine Coon numit Ludo din Wakefield, Yorkshire.

Dacă măsurătorile raportate sunt corecte, Ludo are 118,33 cm lungime, Omar depăşindu-l cu puţin peste un centimetru şi jumătate. Deocamdată, nu a apărut o actualizare oficială de la Guinness World Records.

Urmăriţi povestea lui Omar în videoclipul de mai jos!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea tristă a cățelului care a rămas singur în curtea în care a trăit 3 ani după ce stăpânii au murit …

Poveste impresionantă în Suceava, unde un câine bătrân a rămas în curtea în care a ...

error: Content is protected !!