După 16 ani de loialitate, câinele familiei este abandonat într-un adăpost. Apoi totul ia o turnură neaşteptată

Adăposturile pentru câini deseori se confruntă cu fel de fel de cazuri triste de abandon.

Loading...

Dar ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Jake avea să-i impresioneze pe voluntarii de la adăpost mai mult decât de obicei.

Deşi acest câine a trebuit să înfrunte cea mai întunecată perioadă a vieţii sale, exista şi posibilitatea unui viitor luminos, plin de speranţă şi dragoste.

Atunci când familia sa a decis că nu-l mai doreşte, Jake a ajuns în grija adăpostului „Humane Society Serving Crawford County”. După 16 ani de loialitate, Jake nu mai era binevenit în acea casă. Câinele Collie, care îşi dedicase întreaga viaţa familiei sale, a fost abandonat tocmai de către cei care trebuiau să-l iubească.

Foştii săi proprietari au afirmat că nu mai au timp pentru el. Deşi voluntarii i-a pus la dispoziţie cea mai liniştită încăpere pe care o aveau liberă, Jake era de-a dreptul îngrozit. În vârstă de 16 ani, patrupedul nu mai putea să vadă sau să audă bine. Şi era atât de confuz în legătură cu motivul pentru care ajunsese acolo.

Voluntarii adăpostului nu aveau timp de pierdut şi au depus toate eforturile pentru ca Jake să-şi petreacă cât mai puţin timp într-un mediu care nu îi făcea deloc bine. În numai câteva ore, aceştia au reuşit să găsească o organizaţie dispusă să-l preia pe Jake în grija lor.

Organizaţia „Home Rescue Dog” din Ohio a trimis două voluntare pentru a-l lua pe Jake. Când au văzut câinele, nu şi-au putut stăpâni lacrimile. Acest suflet preţios şi liniştit, care s-a dovedit a fi extrem de dulce şi blând, le-a atins cea mai sensibilă coarda a inimii.

Odată ce s-au asigurat că Jake este în siguranţă în grija celor de la „Home Rescue Dog”, adăpostul a dorit să împărtăşească câteva cuvinte care îi implică şi pe foştii proprietari ai câinelui Collie.

Iată ce au scris voluntarii adăpostului pe Facebook:

„Minciunile care se spun, scuzele pe care le auzim, câinii bătrâni şi trişti care au dat tot ceea ce aveau mai bun de oferit, doar pentru a fi abandonaţi printre străini atunci când au cea mai mare nevoie de linişte şi siguranţă în ultimii lor ani, toate au un impact asupra noastră, cei care punem tot sufletul în ceea ce facem.

Nu există aici nimeni care să nu fi plâns după cazurile pe care nu am putut să le salvăm. Suntem acuzaţi zilnic că suntem lipsiţi de inimă şi cruzi pentru că suntem nevoiţi să luăm decizii dificile din cauza iresponsabilităţii oamenilor.”

„Suntem opriţi la magazin, la restaurant, sau la şcoală, pentru a fi întrebaţi: ‘Cât de mult vă ocupaţi de ei înainte de a-i eutanasia?’

Ca şi cum acesta este singurul motiv pentru care am lucra într-un adăpost pentru animale. Iar când vine momentul să iei această decizie, animalele de companie sunt aduse aici şi abandonate pentru că ‘nu avem ce să mai facem cu ele’ şi ne-am gândit că ‘din moment ce voi o faceţi tot timpul, în mod sigur vouă vă este mai uşor’”.

„Oamenii spun: ‘Nu aş putea să lucrez niciodată acolo, nu ştiu cum de faci asta!” Însă nici noi nu am putea munci în altă parte. Ne-am ales această meserie pentru că oamenii pot fi nemiloşi şi iresponsabili şi vrem doar să-i ajutăm pe cei care nu au propria lor voce’”.

Jake a fost dat în plasament într-o familie primitoare unde şi-a petrecut timpul relaxându-se şi simţindu-se în siguranţă. După câteva luni, Jake şi-a găsit un cămin permanent, unde poate să-şi trăiască ultimii ani din viaţă IUBIT şi APRECIAT.

Lecţia pe care oricine o poate învăţa de aici: Niciun animal nu merită să fie abandonat. Nu contează numărul de persoane din casă, locul de muncă, sau vârsta pe care o ai. Animalele de companie fac parte din familie, iar familia îţi este alături pentru totdeauna. Indiferent de situaţie!

Vă rugăm să distribuiţi această poveste cu prietenii voştri dacă şi voi credeţi că toate animalele merită să aibă parte de locuinţe permanente şi stăpâni iubitori!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!