Eroi pe care nu îi vezi în filme cu supereroi: Salvarea cățelușei de la stația de metrou Pantelimon

Eroi pe care nu îi vezi în filme cu supereroi sunt peste tot, doar trebuie să ai binevoință să îi vezi. După cum spunea un celebru slogan ”…și tu poți fi erou”, adică dacă încerci să ieși din bula ta și să fi atent la nevoile semenilor tăi, fară a avea un interes material probabil eroul din tine își va găsi singur calea.

Loading...

În cazul acestui reportaj video, o echipa formată adhoc de Gabi Octavian Preda, activist și un mare iubitor și salvator de animale, s-a întalnit alaturi de Pompieri Metrorex la 12 noaptea la stația de metrou Pantelimon pentru a scoate la suprafață o cățelușă blocată într-un tunel utilitar. Ce s-a întamplat e documentat de noi.

S-a demonstrat științific: Câinii simt dacă ești o persoană rea

În cele din urmă, o cercetare științifică a arătat că prietenii noștri, câinii, au un fel de al șaselea simț și este aproape imposibil să îi înșele.
Sincer, întotdeauna am simțit că patrupezii au o super putere.

În afară de trăsăturile de bază, patrupezii sunt loiali, dulci și cele mai minunate creaturi din lume. Acum toate acestea s-au dovedit printr-o cercetare, care a subliniat faptul că favoriții noștri cu patru picioare disting oamenii răi de cei buni.

Mai multe cercetări științifice s-au axat, de asemenea, pe al șaselea simț al câinilor și fiecare dintre ei a fost mai sensibil la vibrațiile și emotiile umane decât alte animale, cum ar fi pisicile.

Studiul a fost condus de Akiko Takaoka de la Universitatea Kyoto din Japonia. Cercetătorii au vrut să vadă dacă un câine ar putea să aibă încredere într-un om care l-a mințit. Aceștia au împărțit experimentul în trei etape, pentru a vedea dacă câinii pot saă-și dea seamac ând cineva este de încredere sau nu.

În timpul experimentului, stăpânii le arătau cainilor un recipient cu mâncare. Câinii alergau spre acesta. Apoi, aceștia le arătau un recipient gol. La a treia încercare, câinii nu mai urmau instrucțiunile stăpânilor. Astfel, s-a concluzionat că patrupedele nu cred persoanele mincinoase. Oamenii de știință susțin că aceștia își dau seama dacă un om este de încredere sau nu.

În plus, pe lângă inteligența lor, câinii sunt foarte receptivi la complexitatea emoțiilor umane.

Câinele nostru este capabil să perceapă starea de spirit din jurul său și chiar să încerce să influențeze modul în care alții comunică cu noi.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!