Faceți cunoștință cu Frida, câinele – erou din Mexic care a salvat zeci de vieți

Mexic a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, pe 19 septembrie.

Loading...

Zeci de clădiri s-au prăbuşit şi au murit mai mult de 230 de oameni. Cutremurul a fost unul dintre cele mai devastatoare care au avut loc în Mexic din 1985, când a avut loc un alt seism în urma căruia au murit sute de oameni.

Însă bilanțul putea fi mult mai tragic dacă nu erau câinii salvatori. Aceștia au dovedit că nu sunt doar cei mai buni prieteni ai omului, ci că se transformă şi în salvatorii acestora.

Unul dintre aceștia este Frida, labradorul care a devenit erou în Mexic și cunoscut în toată lumea după ce a fost lăudat de președintele Mexicului și a fost adus la o emisiune de televiziune.

Frida face parte din unitatea canină a marinei mexicane și de-a lungul timpului a salvat 53 de oameni, numai 12 fiind salvați în urma dezastrului de pe 8 septembrie.

Atunci un cutremur cu magnitudinea 8,2 s-a produs în sudul Mexicului într-o regiune de coastă. Cel puţin 26 persoane şi-au pierdut viaţa.

Cum să-i urezi „La mulți ani!” pisicii tale de Ziua Internațională a Pisicii, ca să te și înțeleagă

Degeaba îi faci tort sau îi pui în cap vreo pălărioară de petrecere. O să te creadă nebun. Sunt alte declarații de dragoste pe care i le poți face pisicii tale, unele pe care chiar să le priceapă.

Nu, nici eu nu știam că există o zi dedicată pisicilor din întreaga lume, dar are logică. Există câte o sărbătoare pentru absolut orice, deci merită puțină atenție și prietenele noastre patrupede.

Ziua Internațională a Pisicii a fost inventată în 2002 de Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor, un ONG care militează pentru drepturile animalelor și pentru conservarea habitatelor naturale. Toată lumea o sărbătorește postând pe net poze cu pisicile lor, dar tu poți face ceva mai util: să adopți o pisică, să donezi unui ONG dedicat protecției animalelor sau să faci voluntariat într-un adăpost de animale.

Dar pisicii tale cum îi spui că e o zi specială? Uite câteva idei:

Fă-i un masaj. Fără uleiuri aromate sau pietre fierbinți, doar plimbă-ți mâinile de-a lungul spatelui pisicii și scarpin-o pe unde-i place cel mai mult (la baza cozii, sub obraji etc.). Nu doar că-i pune un zâmbet pe bot, dar îi și scade presiunea sangvină. Același efect îl are și asupra ta, deci e win-win.

Clipește rar înspre ea. Pisicile fac asta între ele, dar și cu dediație pentru oameni, atunci când se simt relaxate și drăgăstoase. E felul lor de a spune „Îmi place să stau cu tine”. Clipește și tu rar în direcția ei și o să înțeleagă din prima mesajul.

Dă cap în cap cu ea. Ușor, nu trebuie s-o lovești și nici s-o iei prin surprindere. Ai mai observat și tu că pisica te împinge cu capul uneori, atunci când toarce și se tot plimbă în jurul tău. E varianta felină a unei îmbrățișări strânse, pentru că altfel nu pot să te cuprindă cu lăbuțele. „Îmbățișeaz-o” și tu înapoi când vezi că are chef.

Las-o să se frece de tine. În timp ce câinii se ușurează pe diverse chestii ca să-și marcheze teritoriul, pisicile aleg varianta mai igienică de a se freca cu întreg corpul de respectiva chestie. Așa își lasă mirosul acolo. Când pisica ta se freacă de tine, îți spune – practic – că ești al ei. Și că îi place maxim ideea asta.

‪Joacă-te cu ea cât de des poți. Gândește-te un pic cât de plictisitoare e viața pisicii tale. Doarme, mănâncă, bea, își face nevoile, se culcă la loc. Fiind și închisă între patru pereți, duce fix o viață de pușcăriaș. Amintește-i constant că nu-i deloc așa: bag-o în seamă, mângâi-o, vorbește-i (chiar dacă nu pricepe o iotă, o să deducă din tonalitate sentimentul pe care încerci să-l transmiți) și joacă-te cu ea. Aruncă-i chestii de colo-colo prin casă, să aibă după ce fugi; plimbă laserul pe pereți, ca să aibă o ocupație; în fine, știi tu cum să te joci cu ea.

Fă toate astea și pisica ta va înțelege cât de mult o iubești. Nu te rezuma doar la Ziua Internațională a Pisicii – amintește-i în fiecare zi!

 

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!