Faze comice cu pisici. Ce prostioare mai fac aceste feline

Pisicile au unele momente in care actiunile lor starnesc amuzamentul celor din jur. In cele urmeaza va prezentam faze comice cu pisici.

Loading...

Prejudecata legata de pisici planează asupra solitaritatii sale, fiind un animal nesociabil. Acest concept este inlaturat de un studiu efectuat in anii ’70 de catre cercetatorul britanic David MacDonald. Studiul a indicat faptul ca o femela este mai predispusa sa stea cu o felina inrudita decat cu o alta din alta linie. Cercetatorul Randall Wolfe sustine ca acest lucru nu se manifesta si catre partea masculina, indiferent de provenienta genetica a acestora.

Pisicile au nevoie sa zgarie, fiind procesul prin care se indeparteaza straturile inutile ale tesutului cornos care constituie ghearele. Prin intindere se exerseaza muschii, incheieturile si tendoanele.

Daca pisica zgarie mobila din casa, inseamna ca are nevoie de o suprafata pe care sa isi ascuta ghearele. Pentru a elimina aceasta problema, stapanii pot achizitiona suprafete de ascutit ghearele.

Faze comice cu pisici
Pisicile stresate sau bolnave pot zgaria sau musca oamenii. Acest comportament poate aparea cand pisica nu are chef de alintari si mangaieri, mai ales pe burta. Mana nu trebuie retrasa brusc din ghearele sau dintii pisicii, provocandu-se astfel ranile mai grave. Pisica nu trebuie scuturata, lovita sau palmuita. Ea nu va intelege de ce este batuta, ci doar ca oamenii pe care ii iubeste o lovesc din motive necunoscute.

La origine, pisica vana in zori sau seara, fapt care a dus la dezvoltarea simturilor sale. La un moment dat oamenii i-au atribuit chiar puteri supranaturale. Se vorbeste despre pisici care au prezis cutremure de pamant si alte catastrofe. Explicatia probabila fiind ca urechea lor este capabila sa perceapa vibratii pe care oamenii le ignora. Pisica este un animal independent. Spre deosebire de caine, ea se plimba si se curata singura.

Mieunatul este manifestarea sonora a pisicii. In general un animal discret, ea poate uneori cauta a se face remarcata mieunand ore intregi, fie pentru a cere de mancare, fie pentru a cere sa i se deschida usa, de exemplu. Unele rase de pisici sunt mai zgomotoase decat altele, cum ar fi siamezele.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!