FOTO Ursuleț rătăcit, salvat de oameni cu suflet

Un pui de urs s-a rătăcit de mama lui, în Munții Vrancei. Puiul a fost găsit și salvat de Angajații Ocolului Silvic Năruja și ai Asociației Club Sportiv Echitație Caballus din Năruja. Aceștia l-au adus, pentru îngrijire de specialitate, la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice Vrancea.

Loading...

”După o scurtă vizită prin cabinetul veterinarului și o noapte de odihnă, va fi transferat la Centrul pentru pui de urși orfani de la Bălan. Acolo va învăța, până la vârsta de 2 ani, cum trebuie să se descurce și apoi va fi relocat în pădurile din Munții Vrancei.”, potrivit celor de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Căţelul învaţă limbajul semnelor, pentru a comunica cu stăpânul său surd

Nick Abbott este un bărbat de 31 de ani din Maine, SUA, care s-a născut fără darul auzului.

Într-una din zile, când Nick răsfoia pagina de Facebook a organizaţiei de salvare a animalelor NFR Maine, a văzut un căţeluş care venise pe lume cu aceleaşi probleme de auz ca şi el.

Căţelul, al cărui nume este Emerson, a fost dat spre adopţie prin programul celor de la NFR. Nick şi-a dat seama imediat că dacă ar fi să adopte un căţeluş, acela cu siguranţă era Emerson.

Când Emerson a fost găsit rătăcind pe străzile din Maine, salvatorii şi-au dat seama că era un câine vagabond.

La sosirea sa la adăpost, căţelul a fost diagnosticat cu parvoviroză. O boală care afectează puii nevaccinaţi şi care poate fi mortală dacă nu este tratată imediat.

După ce a trecut de acest obstacol, personalul medical a fost descurajat atunci când şi-a dat seama că puiul în vârstă de 12 săptămâni era surd! Toţi se întrebau dacă îi vor găsi vreodată o familie iubitoare care să-l adopte.

Deşi părea din ce în ce mai greu să găsească o familie pentru căţelul surd, oamenii de la adăpost nu şi-au pierdut speranţa. Şi bine au făcut!

La scurt timp după ce au încărcat fotografiile şi i-au relatat povestea, Nick l-a văzut pe Emerson şi a rugat-o pe mama lui să sune rapid la adăpost.

Imediat ce Emerson l-a privit în ochi pe Nick, cu faţa sa simpatică, parcă a ştiut că şi-a găsit proprietarul perfect.

Căţelul s-a dus instantaneu şi s-a aşezat în tăcere la picioarele lui Nick.

Acela a fost momentul când toată lumea a căzut de acord că cei doi sunt sortiţi unul pentru celălalt.

Căţelul învaţă limbajul semnelor
Imediat ce Nick l-a adus pe Emerson acasă, tânărul a început munca. Nick are răbdare, iar căţelul învaţă limbajul semnelor.

Scopul este ca ei să poată comunica unul cu celălalt.

Căţelul a învăţat să latre când Nick îşi mişcă lobul urechii. De asemenea, ştie să recunoască semnele atunci când este chemat, când i se cere să se aşeze, sau să stea culcat!

Între cei doi s-a creat o legătură specială, devenind cei mai buni prieteni!

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!