Granny, cea mai bătrână orcă, a murit. S-a născut cu un an înainte de scufundarea Titanicului

Cea mai bătrână orcă (balenă ucigaşă) nu a mai fost văzută în grupul său, în care chiar ea era lider, şi se presupune că a murit.

Loading...

Granny, aşa cum a fost numită de cercetători, a fost estimată la vârsta de 105 ani (s-a născut cu un an înainte de scufundarea Titanicului), iar în ciuda acestei vârste, conducea grupul din care făcea parte din Marea Salish dintre Seattle şi Vancouver, direcţionându-l şi ajutându-l să găsească resursele de hrană.

Expertul Ken Balcomb, fondatorul Centre for Whale Research (CWR) din Washington în 1985, a dezvăluit într-un comunicat: „am văzut-o ultima dată pe 12 octombrie 2016 cum înota spre nord spre Strâmtoarea Haro, mult în faţa restului grupului.

Probabil alţi observatori de balene au văzut-o de atunci, dar la sfârşitul acestui an [2016] lipseşte din populaţie [Southern resident killer whales], şi cu regret o considerăm acum decedată.”

 

Southern resident killer whales este o populaţie pe cale de dispariţie de doar 80 de balene ucigaşe care este formată din trei grupuri, numite J, K şi L. Granny era liderul grupului J, care era format din 24 de balene, iar cercetătorii se întreabă ce se va alege de acesta în absenţa liderului.

Balcomb nu poate spune cu siguranţă ce vârstă avea Granny, pentru că atunci când el a început să o monitorizeze, ea se afla deja în grupul J. Oricum, chiar şi la această vârstă estimate de 105 ani, Granny încă mai călătorea 160 de km pe zi.

O altă ameninţare pentru această populaţie este şi numărul tot mai mic de hrană, cu populaţia de somoni diminuându-se din cauza pescuitului excesiv.

Sursa: Science Alert

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Povestea impresionantă a câinelui care a supraviețuit după ce stăpânii i-au făcut injecția letală și l-au îngropat în pădure

Un câine perfect sănătos căruia i s-a făcut o injecție letală, apoi a fost îngropat ...

error: Content is protected !!