‘Hachiko’ din Romania – povestea catelului care isi asteapta stapanul de luni intregi

De patru luni, de cand si-a vazut stapanul intrand pe usa spitalului ”Elena Beldiman” din Barlad, un catel il asteapta sa plece impreuna inapoi, acasa. Stapanul catelului a fost internat in luna decembrie a anului trecut, si a decedat in urma problemelor grave de sanatate de care suferea.In urma ambulantei a sosit si cainele barbatului, un maidanez. Zi si noapte, catelul sta in fata intrarii spitalului, neindepartandu-se prea mult, pentru ca nu cumva stapanul sa iasa, iar el sa nu observe.

Loading...

Angajatii spitalului au fost impresionati de atasamentul si devotamentul de care da dovada acest caine si l-au indragit foarte mult.

“Inca o data animalele ne demonstreaza ca sunt mai loiale decat oamenii. Nu este primul caz in care cainii pacientilor decedati nu vor sa paraseasca spitalul unde au fost adusi. Au mai fost cateva cazuri de astfel de caini, dar cel al catelului, pe care l-am botezat «Fetita», desi nu stiu daca e fetita sau baiat, ne-a impresionat in mod deosebit.

Este atat de cuminte si atat de insistent in a-si reintalni stapanul incat nu are cum sa nu te emotioneze. Sta aici in rond si nu paraseste zona, rar mai doarme sub scarile de la Urgente. Il hranim cu ce avem mai bun, dar nu-i putem alina suferinta oricat am vrea”, a declarat, pentru estnews.ro un brancardier de la UPU.

Citeste si: Iată până unde poate merge loialitatea unui animal! Acest câine refuză să înțeleagă că stăpânul său a murit

E maroniu, rasă comună și e posibil ca printre strămoșii săi să se fi aflat și un câine lup. Altfel, nu se deosebește cu nimic de un câine de pe stradă: privire blajină, dar tristă, coada ușor ascunsă între picioare, mai ales de când e singur, urechi turtite, parcă devenite inutile.

Întreaga sa înfățișare denotă tristețea. Tristețea de a nu-și mai găsi stăpânul, de a nu se mai putea lungi lângă el, de a nu-l mai putea atinge ușor cu botul, pentru ca apoi să ofteze ”a bine” și să se culce. De câteva luni e trist. De când o ambulanță l-a luat de pe stradă pe stăpânul său în vârstă de 59 de ani, după ce a fost înjunghiat într-o altercație. A urmărit ambulanța preț de câțiva kilometri și a ajuns la ușa prin care stăpânul său, un suflet al străzii, ca și el, a intrat. Însă niciodată nu l-a mai văzut ieșind. A murit fără șă-și ia rămas bun de la el.

Și a venit constant, din octombrie anul trecut, la spitalul din San Paolo, Brazilia. Privire tristă, coadă plecată, botic avid să descopere mirosul stăpânului. În van.

Dacă la început a fost ignorat de personalul medical, în cele din urmă, impresionați de devotamentul câinelui, angajații au decis să-l ajute.

Inițial, a fost lăsat să stea lângă spital, unde a primit apă și hrană. Însă timpul trecea, iar câinele era în aceeași stare, suferind vizibil după stăpânul său. Așa că angajații spitalului au decis să-l ducă la un adăpost, să-i schimbe viața. Foarte curând o persoană s-a arătat interesată să-l ia acasă. Acesta ar fi putut fi sfârșitul poveștii. Însă până să ajungă în casa noului stăpân, câinele fără nume a reușit să evadeze. Și unde era să meargă decât în singurul loc în care spera că-și va găsi stăpânul, la spital?

Povestea sa, cumva neterminată, pentru că nu se mai știe nimic de soarta câinelui în prezent, a devenit virală, mai ales după ce o braziliancă, Christine Sardella, a postat pe Facebook câteva fotografii cu câinele, însoțindu-le de îndemnul: ”să învățăm de la animale”.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!