Iată de ce pisica se așează anume acolo unde te doare

Pisicile sunt considerate niște adevărați „vindecători” domestici. Dacă stăpânul reușește să stabilească o relație de încredere cu pisica lui, atunci aceasta este capabilă să găsească și să vindece locurile lui afectate. Ea se așează pe acel loc și toarce, îl încălzește și durerea cedează.

În situații mai serioase, pisica poate petrece ore în șir stând lângă bolnav. Potrivit statisticilor, iubitorii de feline se adresează la medic de 5 ori mai rar, spre deosebire de cei care nu au o pisică în casă.

1.În cazul afecțiunilor cardiovasculare

Se cunosc multe cazuri în care pisicile au salvat oamenii de la atacuri de cord și crize hipertensive. Felinele chiar au capacitatea de a avertiza despre apariția acestor crize. Proprietarii pisicilor știu că uneori patrupezii lor încep să se gudure, când stăpânul este foarte agitat sau tensionat.

Prezența pisicii în casă reduce riscul infarctului miocardic repetat. Persoana care a suferit un atac își poate normaliza tensiunea și pulsul, după ce își va mângâia câteva minute pisica.

2.În cazul tulburărilor gastro-intestinale

Mângâierea pisicilor este benefică și pentru digestie. Pisicile cu blană scurtă sau fără blană (sfinxii, siamese, orientale, abisiniene, Mau egiptene) tratează, de obicei, ma bine afecțiunile gastro-intestinale și a sistemului urinar.

3.În cazul stresului și oboselii 

Felinele pot înlătura stresul, oboseala, migrenele, reduc tensiunea, normalizează pulsul. Pisicile cu blană lungă (siberiene, de Angora, persiene, birmaneze, norvegiene) sunt considerate niște psihoterapeuți și neuropatologi excelenți, care ajută oamenii să combată insomnia, irascibilitatea, depresia.

Pisicile negre pot lua de la om de două ori mai multă energie negativă decât cele de altă culoare. Felinele roșcate oferă energie pozitivă. Cele de culoare bej ne tonifică energia, iar cele fumurii – ne calmează. Pisicile albe sunt cei mai buni tămăduitori.

4.Pentru întărirea imunității 
Oamenii de știință sunt de părerea că torsul pisicilor este echivalent cu tratamentul cu ultrasunet, care accelerează vindecarea rănilor, creșterea și întărirea oaselor. Pisicile persiene sunt capabile să trateze durerile de articulații și simptomele de osteohondroză.

5.Pentru a avea o viață mai lungă

Cercetătorii institutului de gerontologie au studiat impactul felinelor asupra duratei de viață a proprietarilor acestora și au ajuns la concluzia că oamenii care au avut toată viața pisici în casă trăiesc în medie cu 10,3 ani mai mult, spre deosebire de cei care nu au avut o felină. Proprietarii de pisici au o tensiune arterială mai bună, iar nivelul de colesterol în sânge este mai mic.

6.Pisicile și acupunctura

Pisicile pot fi considerate experți în acupunctură, atunci când se așează pe stăpân torcând, își înfig ghearele și stimulează zonele reflexogene la fel ca și în cazul unei sesiuni de acupunctură. Această metodă de tratament a fost folosită de mult timp în medicina tradițională.

7.Pisicile ca un instrument bioenergetic

Specialiștii în bioenergetică consideră că pisicile sunt adevărate instrumente energetice. Potrivit lor, dacă pisica se așează pe capul stăpânului, acesta, cel mai probabil, are hipertensiune sau dureri de cap. Dacă felina se așează pe omoplatul sau umărul stâng, atunci asta vorbește despre problemele cu inima. Pisica se culcă pe spate, dacă „simte” afecțiunile renale ale stăpânului, pe picioare – dacă acesta suferă de tensiune scăzută sau răcește frecvent.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ce trebuie sa stii daca vrei sa pleci cu animalul tau de companie in vacanta

Mulți au animale de companie și își doresc să le ia cu ei peste tot, ...