IKEA și-a deschis porțile pentru câinii maidanezi, să știe și ei cum e să ai o casă

Dacă te-ai bucurat când ai aflat că IKEA lansează o colecție de mobilier pentru animale, de data asta ți se va topi inima complet.

Loading...

Unul dintre magazinele producătorului suedez s-a transformat în mult mai mult decât un simplu labirint de showroom-uri. Angajații IKEA Catania (Italia) au zis să le dea un nou rost covoarelor călduroase și canapelelor moi expuse pentru clienți: au umplut magazinul de câini maidanezi, care altfel n-ar fi avut unde să se refugieze de ploaie, vânt și ger.

Patrupezii s-au tolănit pe unde au apucat, sforăind liniștiți sub căldura acoperișului, lux de care ar merita să se bucure zi de zi. Dincolo de confortul unui spațiu frumos amenajat, angajații IKEA Catania i-au mângâiat și scărpinat pe toate părțile, i-au hrănit și unora chiar le-au găsit locuințe adevărate.

Aici sunt de lăudat clienții, care au uitat complet de dulapurile și paturile pentru care veniseră la magazin. „Unii căței chiar și-au găsit o familie, plecând acasă împreună cu clienți”, povestește Martine Taccia, vizitator impresionat de întreg peisajul.

Știm toate astea mulțumită Instagram-ului. Hashtag-ul #ikeacatania o să-ți umple ecranul de poze cu căței maidanezi atât de fericiți, încât poți să juri că boturile le zâmbesc. Sperăm să vedem cât mai puțini în ipostaza asta, în ideea că lumea îi va adopta treptat pe toți, să nu mai aibă cine schelălăi în fața ușilor rotative.

Și sperăm ca toate magazinele IKEA din întreaga lume să adopte modelul extraordinar al staff-ului din Catania. Pe bune, nu-i păcat ca toată marfa aia expusă să se umple de praf? Mai bine de păr.

De azi găsești la IKEA mobilier special pentru pisica sau câinele tău, ca să-i amintești că face parte din familie

Din familia netradițională om + om + animal de companie.
Cei de la IKEA sunt conștienți că pisica e mai mult decât un simplu vânător de șoareci, iar câinele nu se limitează strict la rolul de paznic locuinței. Patrupezii fac parte din familie și-i tratăm ca pe propriii copii.

De asemenea, producătorul suedez de mobilier și-a făcut temele pe piața românească și a descoperit că 3 din 10 bucureșteni au un animal de companie. Majoritatea acestor iubitori de animale dețin câini (56%) și pisici (22%), așa că IKEA a ales să se axeze deocamdată pe ei, lăsând pe altă dată proprietarii de șerpi, iguane, șinșile sau tarantule.

„Toți iubitorii de animale spun că pisicile și câinii de care au grijă fac parte din familie. Animalele noastre de companie trăiesc alături de noi acasă și ne bucurăm să le avem prin preajmă în fiecare zi, chiar dacă uneori ne ascund pantofii sau rod cablurile. Cum ar fi însă dacă am încerca să le oferim propriul lor spațiu în casele noastre?”, se întreabă reprezentanții IKEA într-un comunicat oficial. De la ideea asta a pornit LURVIG, o nouă colecție de mobilier destinat animalelor de companie.

Concepută în colaborare cu medici veterinari autorizați, gama LURVIG include paturi pentru animale, canapele în miniatură, pături și perne, boluri, jucării, perii de îngrijire și zgărzi. Cam tot ce-ți trebuie ca să-ți faci pisica sau câinele să se simtă ca acasă.

Dacă ai deja prin casă mobilier de la IKEA, ceea ce e extrem de probabil, colecția pentru animale e gândită în așa fel încât să se îmbine perfect cu restul produselor clasice. Spre exemplu, patul pentru pisici a fost proiectat ca o extensie a etajerei KALLAX, iar canapeaua de animale e varianta în miniatură a uneia pentru oameni din catalogul IKEA. Ca să le poți asorta, să se îmbine totul frumos și consecvent.

„Este foarte important să luăm ca punct de pornire nevoile și comportamentele naturale ale animalelor, cum ar fi modul în care dorm, mănâncă sau se joacă ele”, zice Barbara Schäfer, medic veterinar și coordonator de proiect în cadrul IKEA. „Apoi, putem crea un produs ce răspunde nevoilor noastre umane, cum ar fi stilul și forma. Primul lucru pe care l-am avut în vedere a fost siguranța: câinii rod jucăriile și aduc în casă praf și noroi din plimbările lor zilnice.

Pisicile zgârie cele mai multe suprafețe și sunt sensibile la miros și textură. Așa că materialele sigure și rezistente au jucat un rol foarte important”. Să sperăm că-i adevărat. Mobilierul IKEA e renumit pentru accesibilitate și minimalism atrăgător, dar nu-i tocmai lider pe piață la capitolul „calitate”. Depinde acum și cât de grijuliu e animalul tău, dar nu poți avea pretenții la cine știe ce autocontrol.

Colecția pet-friendly LURVIG a ajuns azi în magazinul IKEA Băneasa. Cam târziu, având în vedere că Ziua Mondială a Animalelor de Companie s-a sărbătorit pe 4 octombrie, joia trecută. Anyway, poți răsfoi mai întâi catalogul virtual pe IKEA.ro, ca să nu bați tot drumul până acolo doar ca să constați că nu-i ceea ce căutai.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Iată de ce pisica se așează anume acolo unde te doare

Pisicile sunt considerate niște adevărați „vindecători” domestici. Dacă stăpânul reușește să stabilească o relație de ...

error: Content is protected !!