Imediat după ce a fost salvată, căţeaua aduce pe lume 6 pui pe bancheta din spate a maşinii

Acest cuplu se afla în vacanţă în statul american Georgia, când au decis că vor să revină acasă cu ceva mai mult de câteva suveniruri. În timp ce Rebecca Lynch şi soţul ei se bucurau de ultimele zile în Savannah, Georgia, femeia a decis că vrea să plece acasă cu ceva cu adevărat semnificativ.

„Ştiu că în Georgia există multe adăposturi cu grad mare de mortalitate şi îmi doream să-l salvez pe cel mai greu încercat câine dintr-un adăpost înainte de a mă întoarce acasă. Am avut spaţiu suficient în maşină şi am vrut să ajut.” a declarat Lynch într-un interviu acordat The Dodo.

Prin intermediul unei prietene, Lynch a aflat că într-un adăpost din apropiere se află o căţeluşă ce urma să fie eutanasiată. Fostul său proprietar a abandonat-o pur şi simplu în acel adăpost, sperând că astfel va scăpa de calvarul de a o îngriji. Nu numai că era îngrozită şi gestantă, dar biata Lizzy avea şi un picior rupt. Lynch ştia că nu poate îngădui ca acestă căţeluşă să mai sufere fără rost.

Pentru a face călătoria până în Florida mai plăcută pentru căţeluşa proaspăt adoptată, cuplul a amenajat un culcuş şi o pătură pe bancheta din spate a autoturismului. Lynch s-a aşezat lângă Lizzy, mângâind-o încet în timp ce soţul ei conducea.

„Ştiam că era neliniştită şi speriată şi am vrut să beneficieze de toate condiţiile în timpul deplasării”, a spus Lynch.

Se pare însă că proaspeţii săi proprietari au făcut o treabă excelentă, deoarece „aproape o oră mai târziu ea s-a relaxat şi a dat semne că vrea să fie mângâiată”, povesteşte Lynch. „Odată ce s-a simţit în siguranţă, a decis că sosise momentul. Lizzy a început să respire sacadat şi a devenit neliniştită; I-am spus soţului meu: ‘Cred că este în travaliu!’”

A durat doar 20 de minute pentru ca Lizzy să aducă pe lume primul ei pui. Lynch a acţionat ca o moaşă, ajutând-o să rămână calmă şi s-a asigurat că toţi puii sunt în siguranţă.

Până când au ajuns la un medic veterinar, Lizzy adusese pe lume trei pui. „S-a comportat ca o profesionistă!” îşi aminteşte Lynch. „Am mers direct la veterinar unde ni s-a spus că totul este în regulă.”

Dar căţeluşa nu s-a oprit aici: „Un alt pui a venit pe lume la veterinar, apoi încă doi în maşină în drum spre casă. A fost o experienţă minunată, iar Lizzy o mamă de-a dreptul uimitoare.” – a mai adăugat Lynch.

După o călătorie plină de evenimente, mica familie se descurcă de minune. Lizzy şi cei şase pui ai săi vor mai petrece câteva zile la clinica veterinară înainte de a se întoarce acasă la Lynch, unde vor rămâne pentru totdeauna.

Lizzy ştie cât de norocoasă este – şi face tot ce poate pentru a le arăta salvatorilor săi cât este recunoscătoare pentru şansa oferită.

„Lizzy este ca o păpuşă. Luând în calcul toate greutăţile pe care le-a îndurat în scurta ei viaţă, este atât de iubitoare şi de încrezătoare”, a mai spus Lynch în încheiere.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce miauna pisica ta in special noaptea

Cine nu își dorește să aibă un animăluț în casă? Ei bine, odată cu cumpărarea ...