Motivul INCREDIBIL pentru care opt pui de arici au fost adoptaţi de o pisică

Opt pui de arici rămaşi orfani au găsit alinare în braţele unei… pisici. Minunea s-a întâmplat la o grădină zoologică din Vladivostok.

Loading...

Îngrijitorii se temeau pentru viaţa micuţilor în momentul în care au văzut că nu voiau să fie hrăniţi cu biberonul.

Salvarea a venit însă de la felina care mai jucase în trecut rolul de mamă adoptivă. I-a acceptat din prima clipă şi nu îi scapă din ochi nici măcar un moment, spre surprinderea îngrijitorilor.

Sfaturi care te ajuta atunci cand pisica naparleste!

Sezoanele de naparlire la majoritatea mamiferelor sunt primavara si toamna; primavara, pentru ca animalul se pregateste sa imbrace “hainute subtiri”, pentru vara, iar toamna, pentru ca, in asteptarea frigului de peste iarna, animalele se pregatesc sa-l indure.

Potrivit animalutze.com, naparlirea de primavara este de obicei mai masiva, parul pe care il lasa animalele fiind cel des si lung, de peste iarna; naparlirea de toamna este mai usoara, intrucat animalele isi lasa parul subtire, usor, pe care l-au “purtat” vara. Astfel, naparlirea de toamna dureaza si mai putin si este si mai usor de suportat de catre stapani.

ATENTIE! Daca pisica naparleste prea mult, s-ar putea sa aiba o problema de sanatate (in general, de nutritie) si in acest caz trebuie facuta o vizita la medicul veterinar.

Sfaturi utile pentru a trece mai usor de perioada de naparlire:

In perioadele de naparlire, stapanii animelor vor stabili un orar mai “drastic” de periere – astfel, in loc sa perie pisica saptamanal, o vor face o data la 2-3 zile sau chiar mai des, in functie de lungimea firului de par si cantitatea cazuta. De asemenea, vor pune la dispozitia pisicii un vas cu iarba, care o va ajuta sa regurgiteze parul inghitit prin auto-toaletarea zilnica.

Se recomanda ca pisica sa nu aiba acces in pat sau in preajma copiilor in aceste perioade, deoarece cantitatea de par lasata este mult mai mare decat de obicei si parul cazut este greu de indepartat de pe asternuturi si de pe perne!

Este bine sa inchideti usa dormitorului, pentru ca pisica sa nu aiba acces inauntru, atat cand sunteti acasa, cat si cand nu sunteti.

Parul mort se va desprinde usor din blana pisicii daca peria pe care o folositi are perii desi si este usor umezita; puteti folosi in acest scop si o carpa aspra umeda, cu care sa “frecati” pisica in raspar, pana cand nu se mai aduna par. Apoi se periaza obisnuit, cu o perie deasa.

Daca pisica are par lung (Persana, Birmaneza) va trebui sa descalciti intai parul si sa inlaturati cu grija eventualele noduri care se pot forma din parul mort. Daca nu sunt descalcite si eliminate le timp, nodurile se pot transforma in adevarate gheme de pasla, pe care va va fi greu sa le descurcati si va trebui sa le taiati cu totul.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Povestea impresionantă a câinelui care a supraviețuit după ce stăpânii i-au făcut injecția letală și l-au îngropat în pădure

Un câine perfect sănătos căruia i s-a făcut o injecție letală, apoi a fost îngropat ...

error: Content is protected !!