Motivul pentru care este bine sa dormi in pat cu cainele

Potrivit unui studiu de specialitate, cainii sunt parteneri de somn mai buni pentru femei decat pisicile sau chiar oamenii.

Loading...

Cercetatorii de la Colegiul Canisius au constatat ca mai mult de jumatate dintre femeile participante la studiu dorm alaturi de cel putin un catel. Femeile care au acest obicei, de a lasat cainele sa doarma in pat, tind sa se culce mai devreme, sa doarma mai bine si sa se trezeasca mai devreme dimineata.

Iata motivele pentru care femeile ar trebui sa doarma alaturi de caine sau singure
Dormitul alaturi de caine le face pe femei sa se simta mai in siguranta. Oamenii si animalele au dezvoltat o relatie simbiotica de mii de ani. Insa, in timp, oamenii au dezvoltat o relatie mai apropiata cu cainii. Acestia sunt animale pe care oamenii le-au crescut pentru a fi lideri de haita si pentru a le instrui ca vanatori si protectori.

Atunci cand cainii si oamenii se privesc in ochi, oxitocina, hormonul dragostei, creste foarte mult. Cainii simt aceasta afectiune, avand in vedere ca nivelul lor de oxitocina creste cu 130% atunci cand se uita in ochii stapanilor lor.

Atunci cand femeile si barbatii se uita la cainii lor, nivelul de oxitocina creste cu 300%.

Conform studiului, mai mult de jumatate dintre cele 962 de femei adulte intervievate in studiu au simtit confort alaturi de cainii lor.

31% dintre femeile intervievate, care au avut cel putin o pisica, nu au avut aceleasi sentimente. Cercetarile arata ca oamenii nu sunt la fel de apropiati de pisici precum sunt de catei.

Femeile care au orice animal de companie sau un partener au avut mai multe tulburari de somn in general, cele care au adormit alaturi de o pisica sau de o persoana s-au trezit mai putin odihnite.

Dormitul alaturi de catei le-a oferit un somn mai odihnitor.

Insa, potrivit studiilor, 7% dintre femeile care s-au culcat singure au avut un somn mai bun in general.

Daca vrei sa te odihnesti cu adevarat bine, ar trebui sa dormi singura.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!