Muha

Muha, spaima traficanților de droguri, a fost adoptat de cel mai bun prieten al său

Muha, un agent special al Poliției de Frontieră Giurgiu, a ajuns celebru pe Facebook, după ce a ieșit la pensie. Este un câine polițist de aproape 10 ani, care nu mai poate participa la misiuni și a fost oferit spre adopție.

Loading...

Iubitori de animale din toată țara au distribuit anunțul postat de Poliția Română de Frontieră, dar într-un final Muha a fost adoptată chiar de cel mai bun prieten al său: poliţistul cu care a lucrat 9 ani la Vama din Giurgiu.

Ea este Muha, din rasa ciobănesc german. E antrenată să găsească stupefiante și este un agent cu vechime în cadrul Poliției de Frontieră Giurgiu. A realizat mii de controale la intrarea și ieșirea din țară și a avut o contribuție importantă la capturile record de droguri care s-au făcut aici.

Conductor Poliția de Frontieră Giurgiu: „Ne-am întâlnit acum zece ani la Centrul din Sibiu, unde am participat la instruirea de detectare stupefiante. De atunci, ne-am petrecut mai tot timpul împreună şi au controlat mii de autocamioane, autoturisme, autocare.”

Muha, spaima traficanților de droguri, a fost adoptat de cel mai bun prieten al său

Poliția de Frontieră Giurgiu a organizat trei licitații pentru Muha, dar nimeni nu a venit cu o ofertă. Așa că a fost oferit-o gratuit spre adopție. Anunțul a fost postat pe site-ul Poliției Române de Frontieră, iar știrea a fost distribuită la scurt timp și pe rețelele sociale. Într-un final, câinele a rămas la cel care i-a fost și partener.

Conductor, Poliția de Frontieră Giurgiu: „Un câine foarte agil, foarte prietenos şi foarte iubitor. Vă daţi seama că nu am primit bine vestea. Nu aş putea să-mi imaginez cum ar fi s-o îngrijească altcineva.”

În astfel de situaţii, conductorul care a îngrijit câinele pe parcursul carierei sale și i-a fost partener are prioritate în adopția să. Tot ce mai trebuie să facă acum este să solicite acest lucru Poliției de Frontieră Giurgiu, după care poate pleca cu câinele acasă.

Muha se retrage pentru că, din cauza vârstei, și-a pierdut acuitatea mirosului, calitate esenţială pentru un câine polițist. Asta n-o va împiedica să trăiască ani mulţi şi fericiţi alături de noua ei familie.

Sursa: ProTV, StirilePro

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!