O capră a fost aleasă primar într-un orăşel cu 2.500 de locuitori. Cum a fost posibil:

Lincoln, o capră nubiană, a câştigat cursa pentru primar în faţa altor 16 animale, între care un câine, învins la o diferenţă de trei voturi. Ea va ocupa acest post onorific timp de un an.

Loading...

Lincoln, o capră nubiană în vârstă de trei ani, a fost aleasă primar în Fair Haven, un orăşel de 2.500 de locuitori din Vermont, în nord-estul Statelor Unite, scriu The Associated Press (AP) şi The New York Times. Capra a câştigat scrutinul în faţa altor 16 contracandidaţi, majoritatea căţei şi pisici, dar şi în faţa unui gerbil numit Crystal.

Principalul său concurent a fost câinele Sammie, care a obţinut 10 voturi, cu trei mai puţine decât ea. Ceilalţi candidaţi au cumulat 30 de voturi. Lincoln, care aparţine unui profesor de matematică, îşi va începe mandatul marţi. Animalul va asista la toate evenimentele din localitate şi se va remarca printre ceilalţi participanţi cu eşarfa primarului. Însă Lincoln va asigura acest post cu titlu onorific. De fapt, Fair Haven nu are un primar oficial, ci un administrator municipal.

Câinele poliţist şi stăpânul alături de care a rezolvat zeci de cazuri: „Fiecare misiune o tratăm cu aceeaşi seriozitate“ 

Denis Coste, agent principal de poliţie în Inspectoratul de Poliţie Maramureş, şi Alexa, un ciobănesc german, au scris împreună sute de misiuni.

În fiecare moment în care au lucrat împreună şi au devenit o familie, Denis a contribuit cu experienţa de poliţist pe care o are, iar Alexa şi-a pus mirosul în slujba legii. Cei doi împart aceeaşi plăcere a profesiei încă de pe vremea când Alexa era un pui, fiind antrenat prima dată la Centrul Chinologic de la Sibiu.   „În mod normal sunt mijloace din dotarea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, dar noi nu le vedem aşa. Pentru mine este un partener de nădejde în soluţionarea unor cazuri, o parte a familiei mele. Alexa îmi simplifică munca depusă în misiuni şi practic este un plus pentru munca de poliţist.

Este specializat pe detectare de tutun şi alături de colegii de la alte servicii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş am participat la percheziţiile pe care aceştia le efectuează pentru depistarea persoanelor care sunt suspecte că desfăşoară activităţi de contrabandă cu tutun, şi la acţiunile rutiere de depistare în trafic a persoanelor care transportă produse provenite din contrabanda cu tutun”, a spus Denis Coste, agent principal în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

Alexa, recompensată la fiecare misiune îndeplinită cu succes   Fiecare misiune este tratată de către Alexa cu aceeaşi agilitate, forţă şi prestanţă. Însă, Denis îşi aduce aminte cu zâmbetul pe buze de una dintre zilele în care împreună cu partenerul lui de nădejde au găsit un depozit clandestin de ţigări. Avea să fie cea mai importantă captură făcută în echipă.   „Fiecare misiune o tratăm cu acelaşi nivel de seriozitate, indiferent de dificultatea ei. La finalul anului 2018, împreună cu colegii de la Serviciului de Investigare a Fraudelor am depistat în cartierul Firiza un depozit clandestin de ţigări unde erau ascunse 28.000 de pachete de ţigarete.

Eu şi Alexa nu facem diferenţe între antrenamente şi misiunile la care participăm împreună pentru că ne pregătim la fel în ambele cazuri, folosind aceeaşi tehnică de căutare. Orice semnalare pozitivă este recompensată”, a mai adăugat Denis Coste.   Dată fiind natura muncii lor, câinii poliţişti ies la pensie la 7 ani, în funcţie de abilităţile fiecăruia acest moment putând fii prelungit. Denis se gândeşte însă să lupte pentru patrupedul său, ca atunci când va sosi momentul, câinele care i-a fost alături în misiuni să rămână în continuare lângă el.   Alături de Alexa, în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş îşi desfăşoară activitatea alţi 8 câini de serviciu.

„Câinii poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş sunt ajutoare de nădejde în soluţionarea unor cazuri. De fiecare dată când intervin, răspund cu promptitudine comenzilor conductorilor, reuşind în scurt timp să ia urmele infractorilor. Fiecare misiune care le este încredinţată este un succes. Mai mult, la competiţiile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, câinii poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş au reuşit mereu să se claseze pe primele locuri”, a spus Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Bărbatul care înota în fiecare zi cu câinele său bătrân, pentru a-i alina durerea

Imaginea cu un bărbat în apă, alături de câinele său bătrân a impresionat o lume ...

error: Content is protected !!