O catelusa adopta un pui de oposum dupa ce isi pierde proprii pui. Povestea lor înduioşează Australia

Cei doi s-au întâlnit din întâmplare, chiar atunci când aveau nevoie mai mare unul de celălalt. Câinele a adoptat puiul de oposum, iar acum îşi petrec tot timpul împreună.

Loading...

Molly, pe numele ei, şi-a pierdut puii la scurt timp după naştere. Zile în şir, câinele din rasa Beagle a fost trist şi a refuzat să se mai joace. Totul până când a întâlnit un pui de oposum. Animăluţul botezat Poss a apărut pe proprietatea familiei din Australia, după ce a fost abandonat de mama sa.

Sarah Moyle, stăpâna lui Molly: Sunt de neseparat. Are grijă de el, după ce a fost abandonat. În mod sigur, mă binedispun. Aveau nevoie unul de celălalt, aşa că au o relaţie fantastică.

Căţeluşa Molly a adoptat imediat puiul de oposum, iar acum îl plimbă şi se joacă ori de câte ori au ocazia. Oposumii sunt animale nocturne şi îşi petrec bună parte din zi dormind. Însă, Molly se asigură că este lângă Poss când se trezeşte.

Sarah Moyle, stăpâna lui Molly: De obicei, stă sub copacul în care el obişnuieşte să doarmă şi îl aşteaptă acolo.

Stăpânii câinelui sunt uimiţi şi fericiţi pentru relaţia apropiată dintre cei doi. Şi chiar dacă oposumii sunt considerate animale dăunătoare, familia lui Molly nu are de gând să scape de noul ei companion.

Câinii de avalanșă au dat examen de admitere, la Rânca

Câinii special antrenaţi în lupta cu zăpada s-au întrecut la Rânca într-un exerciţiu de zile mari. În fiecare an, trebuie să treacă tot felul de probe ca să-şi menţină titlul de câine de avalanşă. Aşa că au dus o luptă contracronometru ca să găsească victimele în viaţă.

Într-o zonă unde zăpada depăseşte doi metri, cinci câini sunt puşi să caute şi să scoată din nămeţi, într-un timp extrem de scurt, două persoane surprinse de avalanşă. Nu este uşor. Au de verificat o suprafață de aproape 10.000 de metri pătraţi.

Câinii sunt pregătiţi în permanenţă, aşa că se descurcă de minune.

Mai toţi sunt câini bine antrenaţi. Găsesc două victime în mai puţin de 10 minute. Ceea ce este oricum foarte bine – Ion Sănduloiu, Salvamont Argeş

Exerciţiul este foarte util pentru salvamontişti, care stabilesc ce patrupede se califică pentru a merge la şcoala specială de câini de avalanşă, organizată, anul acesta, la Făgăraş.

Recco este unul dintre câinii care s-au întrecut pentru a ocupa un loc în tabăra de antrenament. A trecut testul cu brio. Prima lui misiune de salvare a fost anul trecut, când a căutat victimele surprinse de o avalanşă, în Bucegi.

Pentru ca un câine să fie considerat apt pentru avalanşe, trebuie să treacă aceste teste în fiecare an.

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!