O căţeluşă este găsită în agonie. Apoi oamenii îşi dau seama că încă mai este timp să o salveze

Voluntarii asociaţiilor de salvare a animalelor s-au dovedit a fi mereu cei mai mari iubitori ai acestor necuvântătoare. Prin acţiunile lor impresionante ei reuşesc să le ofere o nouă şansă la viaţă bietelor animale cu care soarta s-a dovedit a fi mult prea aspră. De acelaşi spirit umanitar necondiţionat au dat dovadă şi protagoniştii acestei întâmplări!

Loading...

Când ofiţerii de la Protecţia Animalelor au găsit-o pe Peanut, ea stătea culcată pe trotuar şi nu răspundea la niciun stimul. Nu ştiau ce s-a întâmplat cu ea, dar vecinii au susţinut că niste copii din cartier au injectat-o.

Căţeluşa a fost transportată la Faithful Friends Animal Society, unde a fost trecută pe perfuzii pentru a se încerca eliminarea din organism. Şi-au dat seama că nu avea mai mult de un an şi nu erau siguri dacă va supravieţui.

Kevin Rentz, director de marketing la asociaţia de salvare Faithful Friends Animal Society, a declarat:

„Când a sosit la noi, nu putea să meargă, să stea pe propriile picioare, să mănânce sau să bea. Veterinarul nostru nu a văzut niciodată o maltratare de genul acesta. A fost un moment sfâşietor.”

A fost ţinută conectată la perfuzii timp de două zile cu speranţa că va elimina substanţele din organism cât mai repede posibil.

De asemenea, salvatorii s-au concentrat pe asigurarea confortului şi crearea unui mediu în care să simtă că este în siguranţă.

„Abia putea să-şi ţină capul sus şi abia răspundea. Părea că nu ştie ce se întâmplă.”

După câteva zile, Peanut a dat semne de revenire. A început să-şi mişte capul şi să devină mai atentă. Echipa a fost surprinsă de cât de încrezătoare şi curajoasă a fost. Toţi s-au îndrăgostit imediat de ea.

Rentz a spus:

„A furat inimile tuturor medicilor veterinari şi pe cele ale tehnicienilor de aici. Odată ce medicamentele începuseră să-i părăsească organismul, am putut să-i vedem adevărata personalitate.”

Trebuiau să o facă să mănânce şi să bea lichide de una singură. După câteva zile, căţeluşa aproape îşi revenise complet. Chiar se simţea destul de bine şi se ducea afară pentru a se juca. Pentru a sărbători recuperarea ei, salvatorii i-au schimbat numele din Peanut în Suzi.

S-a distrat explorând împrejurimile şi chiar s-a aventurat să alerge după o minge. Salvatorii au fost uimiţi de cât de jucăuşă şi curioasă era. Se comporta ca şi cum nu i-a fost permis până acum să se joace afară.

Povestea ei a ajuns pe postul local de ştiri, iar oamenii au început să vină la adăpost pentru a o întâlni. O familie din Delaware a fost prima care a avut şansa să o adopte.

Aida Alicea şi-a dat seama imediat că Suzi va fi animalul perfect pentru familia ei. „Am fost devastată să aud că cineva, în special nişte copii, ar putea face ceva atât de crud unui animal. Când am văzut-o pentru prima dată, ea stătea în cuşca din adăpost şi doar ne privea. Era atât de calmă, nu a lătrat niciodată, nu s-a lăsat influenţată de câinii care făceau zgomot în jurul ei.”

Căţeluşei Suzi a început să-i placă familia Alicea. Ea doarme pe un scaun învelită cu o păturică şi pare că se simte confortabil alături de noii ei stăpâni. Familia s-a îndrăgostit iremediabil de ea.

Acum ea este sănătoasă şi fericită, iar singurul semn care mai aminteşte de perioada tristă prin care a trecut este o mică zonă rasă pe lăbuţa dreaptă de la branulă. Îi place să petreacă mult timp cu noua ei familie, să fie răsfăţătă şi desigur, să alerge după o minge în curte.

Dacă v-a plăcut povestea cu final fericit a căţeluşei Suzi, distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!