O pisica ii distruge castile stapanului iar aceasta i le inlocuieste in schimb cu un sarpe

Stapanul pisicii, Haryanto povesteste ca aceasta se juca cu castile sale in pat facandu-le bucati. Haryanto dupa ce vede nazdravaniile pisicii sale o mustra si atunci pisica sa dispare din casa.

Loading...

O ora mai tarziu, pisica se intoarce acasa cu un pui de sarpe ca si inlocuitor pentru casti. Atunci Haryanto se amuza copios si bineinteles nu poate ramane suparat pe pisica. E mult prea simpatic gestul ei!

Voi ce parere aveti? Ce ati fi facut in locul stapanului? Like si share sa se amuze si prietenii tai!

GREȘELI frecvente pe care le fac proprietarii ANIMALELOR DE COMPANIE. Ești sigur că nu IGNORI și tu aceste recomandări?

Atunci când vine vorba despre creșterea unui animal de companie, uneori proprietarii aleg să ignore unele recomandări și le consideră a fi ”nesemnificative”, fără a ține cont de faptul că ele sunt esențiale pentru menținerea bunăstării animalului de companie.

Proprietarii animalelor de companie ignoră deparazitarea! Fie interni, fie externi, paraziții animalelor de companie reprezintă un pericol atât pentru animal cât și pentru dumneavoastră. Iar o mare parte dintre bolile transmise de către aceștia pot fi fatale.

Din diverse motive, animalele nu sunt vaccinate și ajung să contracteze unele boli infecto-contagioase ce pot fi prevenite prin vaccinare și, implicit, dezvoltă afecțiuni care pot produce sechele permanente sau pot fi chiar letale pentru animalul de companie! Atât deparazitarea cât și vaccinarea contează!

O altă greșeală, des întâlnită în rândul proprietarilor de animale, este faptul că nu iau în calcul castrarea/sterilizarea animalului. Foarte mulți câini și pisici ajung pe stradă și chiar la eutanasie datorită unor gestații nedorite. Deși mulți proprietari refuză castrarea animalului de companie, este bine să știți că acest procedeu medical este unul sănătos pentru animal întrucât reduce considerabil riscul apariției cancerului mamar și a celui testicular, reduce riscul dezvoltării diverselor infecții uterine și reduce agresivitatea animalului de companie.

Proprietarii au unele ”obiceiuri” nesănătoase pentru companionii lor! Oferă lapte pisicilor, fără a ține cont că acesta nu este un aliment necesar pentru pisici ci, dimpotrivă, produce de cele mai multe ori apariția diareei. Un alt exemplu îl reprezintă oasele: mulți proprietari de câini consideră că oasele sunt gustări potrivite pentru animalele lor, fără a ține cont de faptul că oasele reprezintă chiar un pericol pentru acestea.

Când vine vorba de dresaj, o greșeală frecvent făcută de posesorii de animale este aceea că aceștia nu impun reguli animalului de companie! Regulile trebuie stabilite încă de la început, din momentul în care aduceți animalul de companie în casă, pentru ca acesta din urmă să deosebească binele de rău. Și ca orice proces de dresare și învățare, acesta trebuie să fie unul progresiv și gradual.

Bineînțeles că lista cu greșeli frecvent întâlnite în ceea ce privește creșterea unui animal de companie, poate continua. Și este important și faptul că aceste greșeli sunt făcute, dar mai ales repetarea acestora, întrucât multe dintre ele pot afecta sever sănătatea animalului. Iar pentru a le evita și pentru a le îndrepta cu succes, este bine să colaborați cu medicul dvs. veterinar și să țineți cont de recomandările făcute de acesta!, potrivit veterinarmobil.ro.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!