O pisică maidaneză a convins o femeie să-i cumpere mâncarea ei favorită. Iata cum a reusit isteața felină acest lucru

Iubitorii de pisici știu cât de inteligente pot fi felinele, însă pisica din povestea noastră îi va uimi chiar și pe ei. Aceasta a condus o femeie într-un magazin pentru a-i arăta care este mâncarea ei preferată. Istețimea ei nu a rămas nerăsplătită, femeia a adoptat pisica.

O poveste despre o pisică inteligentă va fi mereu apreciată de internauți. Tania Lizbeth Santos Coy Tova a filmat o pisică maidaneză care a ”invitat-o” în magazin să îi arate ce mâncare își dorește. Isteața pisicuță, de îndată ce vede că are atenția unei femei, se deplasează către ea și apoi o conduce în magazin către raftul cu mâncare de pisici, indicând produsul ei preferat.

Tania, femeia în cauză, a urmărit apoi pisica și a văzut că trăiește într- casă abandonată, așa că a decis să o adopte. I-a pus numele Conejo, adică Iepuraș și i-a făcut și cont de Instagram. Filmarea cu pisica a devenit virală, iar Iepuraș are deja peste 19 mii de urmăritori.

Comentariile privind pisica au venit apoi cu duiumul:

  • Ce pisicuță deșteaptă!
  • Minunat! Parcă știa cine o va asculta!
  • Este minunat că ai adoptat-o. E o pisicuță care merită iubită!
  • Cea mai frumoasă poveste pe care am văzut-o azi! Aveam nevoie de ceva vesel, și asta mi-a făcut ziua!
  • Pisicuța asta te-a ales pe tine. Ce poveste frumoasă!

În ciuda aparențelor, pisica ta chiar te iubește, spune un studiu recent

Pisicile sunt animale ciudate și singuratice, care au preferințe specifice și nu par la fel de implicate în relația cu stăpânii lor, asemenea câinilor. Cu toate acestea, un nou studiu care vizează atașamentul pisicilor scoate la iveală informații uluitoare.

Acesta este primul studiu care cercetează îndeaproape atașamentul pisicilor în funcție de modalitatea de conexiune cu stăpânul. Se pare că pisicile se pot atașa de oameni asemenea câinilor sau chiar asemenea bebelușilor, concluzionează Kristyn Vitale – cercetător dedicat comportamentului pisicilor din cadrul Universității Oregon.

Asemenea bebelușilor, câinii dezvoltă același atașament de bază – sigur sau nesigur. Câinii cu atașament sigur vor aborda situațiile cu încredere și vor fi mereu alături de stăpâni, în vreme ce cățeii cu atașament nesigur vor sta la distanță de stăpân, ca urmare a faptului că nu le inspiră încredere.

Există și varianta de mijloc – atașamentul ambivalent – care presupune o relație relativ apropiată cu stăpânul, dar cu o oarecare teamă de a-l aborda direct.

Același lucru se întâmplă și în cazul pisicilor. Acest experiment ne dovedește că și pisicile pot fi iubitoare: o serie de pisici, împreună cu stăpânii lor su fost îndemnați să intre într-o cameră de experiment. În primă fază, stăpânii au stat alături de pisici, urmănd ca aceștia să părăsească ulterior camera timp de două minute.

Momentul crucial a fost momentul reîntoarcerii, astfel încât pisicile cu un atașament securizat nu au mai simțit niciun stres la momentul revederii stăpânului, în vreme ce pisicile cu atașament nesecurizat au cerut foarte multă atenție, pentru a compensa stresul provocat anterior.

Același lucru se întâmplă și în cazul bebelușilor, dar și în cazul cățeilor.

Desigur că o pisică nu te va urmări peste tot și nu va avea comportamentul loial al unui câine, însă acest studiu demonstrează mai multe aspecte, printre care cel mai important și anume: chiar și pisicile au nevoie de afecțiune și oferă afecțiune, așa că nu trebuie tratate mai prejos!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce cainele si pisica nu se suporta? Ce spun specialistii

Relația dintre câini și pisici este ca și cea dintre șoarecele și pisica. Cele două ...