Pisica Napoleon sau Minuet – mâţa cu faţă de păpuşă

Pisica Napoleon, cunoscută şi ca Pisica Minuet, este rezultatul încrucişării raselor Persana şi Munchkin. Minuet se caracterizează printr-un căpuşor mic şi rotund, de păpuşă, ochi mari şi urechiuşe ciulite.

Loading...

Blana este una pufoasă, coadă este stufoasă, ca de veveriţă, iar picioareleîi sunt scurte – trăsătură definitorie a acestei rase. Pisicuţele Minuet sunt  recunoscute pentru comportamentul modest şi pentru că sunt o permanent o sursă de bucurie pentru familiile lor.

 

Tipul blănii Scurtă sau lungă, stufoasă, mătăsoasă
Culoarea blănii Toate culorile, inclusiv gri, portocaliu, tigrat, alb, bicolor, tricolor
Mărime Medie
Speranţa de viaţă 12-14 ani
Lungime Medie
Greutate 2-4 kg
Caracteristici Supusă, inteligentă, jucăuşă, sociabilă
Năpârleşte Puţin
Se poartă frumos cu copiii Da
Vocală Puţin
Hipoalergenică Da
Ţara de origine SUA

Pisica Napoleon sau Minuet – Origine şi istoric

Rasa a fost creată de crescătorul Joseph B. Smith, în anul 1996, când a început încrucişarea pisicilor din rasa Persană cu cele din rasa Munchkin.

Joseph era fan al pisicilor din rasa Munchkin, dar simţea că aceasta este uşor de confundat cu altele cu picioarele lungi, aşa că s-a decis să creeze ceva unic. A ales astfel încrucişarea cu pisicile persane datorită lookului lor exotic.

În 2015, însă, prin votul directorilor de la Asociaţia Internaţională a Pisicilor, numele de Napoleon a fost schimbat în Minuet, deşi pisica este încă recunoscută sub denumirea de Napoleon. Crescătorul a decis să numească noua rasă Napoleon, după numele împăratului Napoleon Bonaparte, care avea o statură mică.

 

Pisica Napoleon sau Minuet – Temperament şi personalitate

Ca şi pisicile persane, pisicile Napoleon au un comportament docil, supus, afectuos şi iubesc să fie mângâiate şi alintate. Extrem de inteligente, înţeleg nevoile membrilor familiei şi se pot adapta cu uşurinţă schimbărilor care intrevin în casă.

Nu sunt solicitante, nu cer atenţie, dacă nu li se poate da, şi nici nu sunt gălăgioase. În plus, nu îşi deranjează niciodată stăpânul, dacă vede ca este ocupat.

Pisica Minuet dispune de blândeţea pisicilor din rasă Persană şi de energia şi curiozitatea pisicilor din rasa Muchkin. Ochii mari şi drăgălaşi le conferă o inocenţă pură chiar şi în momentele în care fac cele mai mari năzbâtii.

Chiar dacă sunt blânde, pisicile din rasa Napoleon au o personalitate puternică, pe care o scot la iveală ori de câte ori este nevoie.

 

Pisica Napoleon sau Minuet – Îngrijire

Pisicile din rasa Minuet pot avea blana fie lungă, fie scurtă, aceasta din urmă având nevoie de mai multă îngrijire.

Nu prea năpârlesc, dar este nevoie să fie periate o dată, de două ori pe săptămână, pentru ca blana să fie frumoasă şi mătăsoasă, dar şi pentru a îndepărta mizeria şi firele moarte de păr. Ca orice pisică, însă este predispusă la obezitate, astfel că este foarte important să fie hrănită cu atenţie.

 

Pisica Napoleon sau Minuet – Sănătate

Rasa Napoleon este oricum foarte tânăra, astfel că încă nu au fost descoperite probleme de sănătate. Se ştie doar că este uşor predispusă la alergii.

 

Pisica Napoleon sau Minuet – Curiozităţi

–    Poate sări, dar nu la fel de tare ca alte rase
–    Pisicile Napoleon li se mai spun şi „căţeluşii din lumea pisicilor”
–    Datorită expresiilor faciale drăgălaşe, pisicilor li se mai spune şi „faţă de păpuşică”.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!