Pisicile preiau temperamentul stapanilor! Lucruri mai putin stiute despre ele

Un studiu efectuat de Science Alert a demonstrat ca pisicile isi mostenesc stapanii atunci cand vine vorba de temperament.

Loading...

Conform cercetarilor, trasaturile de comportament ale felinelor sunt corelate cu modul in care stapanii se poarta cu pisicile lor. Astfel, pisica absoarbe si reflecta personalitatea celor din jur, in special a stapanilor.

„Multi considera ca animalutele de companie drept membri ai familiei, formand o legatura sociala stransa cu ele”, a declarat cercetatoarea Laura Finka de la Universitatea din Nottingham.

„Asadar, e foarte posibil ca animalele sa fie afectate de modul in care interactionam cu ele, dar si cum avem grija de ele, ambii factori fiind influentati de cum suntem noi”.

Finka si echipa de cercetare austabilit un esantion de 3.000 de stapani de pisici, le-au pus diverse intrebari, masurate pe cinci niveluri, pentru a determina caracterul agreabil, deschiderea si nervozitatea.

Citeste si: Rase de pisici la care oamenii sunt mai putini alergici! Cum sa alegi felina potrivita atunci cand suferi de aceasta afectiune

In acest mod, studiul a determinat un numar de corelatii care au anticipat starea pisicii si propria personalitate.

Un exemplu este acela ca, atunci cand stapanii erau nervosi, picicile aveau probleme de comportament. Acestea erau agresive, le era frica sau aveau anxietate.

Cercetatorii sustin ca aceste studii merita elaborate si ca legatura dintre oameni si pisici este mult mai stransa si trebuie studiata.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Lăsat în urmă din cauza pandemiei, un câine a călătorit peste 16.000 km pentru a-și revedea stăpânii

Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max, au fost nevoiți să se despartă ...

error: Content is protected !!