Pisicuța asta a salvat un turist care se rătăcise pe munte

Nu numai cățeii salvează oameni! Această pisică a fost foarte hotărâtă să demonstreze că și felinele pot fi îngeri păzitori. Un internaut a povestit, pe site-ul Reddit, cum s-a rătăcit în Elveția, în timpul unei drumeții și cum o pisică l-a ghidat spre un loc sigur. Întâmplarea a fost confirmată și de alți turiști care s-au întâlnit cu simpaticul animăluț.

Loading...

„Verificam harta să văd cum să ajung înapoi la hostel, iar singurul drum pe care puteam să o iau era închis”, a povestit bărbatul, potrivit boredpanda.com. Chiar în momentul în care își pierduse orice speranță, o pisicuță și-a făcut apariția și l-a ghidat pe turist pe munte, uitându-se întotdeauna în urma ei să verifice dacă bărbatul ține pasul.

După ce internatul și-a împărtășit povestea, alți oameni au confirmat că și ei s-au întâlnit cu pisica salvatoare, tot în aceeași regiune și chiar au fotografii care să dovedească acest lucru.

Turistul a filmat peripeția din Elveția

15 lucruri pe care nu le ştiai despre pisici

Este clar, pisicile sunt printre cele mai misterioase animale.
Chiar dacă trăim cu ele în casă şi le iubim, sunt o mulţime de lucruri pe care nu le ştim despre comportamentul şi gândirea lor.

Pot simţi cutremurele
Unele feline se comportă ciudat exact înainte de un cutremur, iar unii experţi cred că reuşesc să simtă vibraţiile pământului datorită pernuţelor de la picioare.

Visează
De obicei, pisicile mai mult moţăie, însă dacă se relaxează suficient şi intră în starea profundă de somn, reuşesc să viseze, aflăm de pe Reader’s Digest.

În creierul lor se produc atunci aceleaşi conexiuni ca şi la oameni, pe timpul nopţii.

Vânează chiar dacă nu le e foame
Cercetătorii Universităţii din Georgia au montat camere de supraveghere în preajma a 60 de pisici domestice şi au observat că doar 28% din vânat este consumat. 50% este pur şi simplu abandonat, iar restul este adus acasă ca „trofeu”.

Pot fi alergice la om
Da, se întâmplă şi invers. Pisicile ţinute în casă sunt mai susceptibile să sufere de afecţiuni respiratorii, din cauza prafului, fumului de ţigară sau mătreţii umane. Potrivit unui studiu din 2005, citat de mentalfloss.com, astmul care afectează o pisică din 200 este cauzat de stilul de viaţă din vecinătatea omului.

Îşi ating nasul în semn de salut
De obicei, atingerea nasului le pune pe feline într-o situaţie vulnerabilă, de invadare a spaţiului personal, însă câteodată îşi ating între ele nasul în semn de salut. Se întâmplă atunci când se cunosc destul de bine una pe cealaltă.

Au probleme cu vederea
Pregătite pentru vânatul pe timp de noapte, ochii pisicilor sunt foarte mari faţă de suprafaţa capului.

Acest lucru face ca adaptarea de la privitul aproape la privitul departe să se facă foarte greu. Pisicile care stau mai mult în aer liber tind să sufere de hipermetropie, pe când cele de interior sunt mai degrabă mioape. Şi, pentru că au ochii atât de mari, pisicile nu se pot concentra pe nimic mai mult decât un picior din faţa lor.

  1. Pot să înghită şi să digere hrana fără să o mestece
    Aşa se explică viteza cu care termină tot din farfurie.

Nu torc mereu „de mulţumire”
Câteodată, torsul poate indica o problemă de sănătate, când sunt bolnave, rănite, când le doare ceva, când nasc sau când sunt într-o situaţie stresantă.

Sunetul se aude atât la inspiraţie, cât şi la expiraţie şi are o intensitate cuprinsă între 25 şi 150 de herţi.

Nu simt gustul dulce
Pisicile nu sunt interesante de dulciuri din cauza unui defect genetic  – le lipsesc receptorii de dulce. Ele îşi iau energia din proteine, nu din carbohidraţi.

Creierul pisicilor este mai complex decât al câinilor
Potrivit cercetătorilor, chiar dacă ocupă doar 0,9% din masa corporală, creierul pisicilor are o structură complexă, fiind aproape 90% asemănător cu cel al omului. Pisicile au circa 300 de milioane de neuroni, în timp ce câinii au 160 de milioane.

Le place carnea crudă
Dacă le dai să mestece zilnic o bucăţică, îşi vor menţine gingiile şi dinţii sănătoşi.

Suportă uşor căldura
Ba chiar le place mult. Iarna, la gura sobei sau pe calorifer, sunt cele mai fericite. Acest lucru se explică prin faptul că strămoşii felinelor au fost animale care trăiau în deşert.

Transpiră prin lăbuţe
Aşa că nu te mira dacă, în zilele călduroase de vară, vei vedea urme umede de lăbuţe pe parchet. E semn că le e prea cald şi au nevoie de puţină apă.

Sterilizarea le prelungește viața
Dacă sterilizezi o pisică, previi o mulţime de probleme de sănătate şi îi prelungeşti viaţa cu 2-3 ani.

Îşi petrec aproape jumătate din zi cu „toaleta”

Se ştie că pisicilor le place să fie curate şi îşi ling mereu blăniţa.

Dar te-ai întrebat cât timp fac asta? Tot cercetătorii au observat că felinele pierd cu toaleta între 30 şi 50% din zi. Curăţatul blăniţei are o mulţime de beneficii: le ajută să se răcorească, stimulează circulaţia, elimină mirosul care ar putea atrage „duşmani”.

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea tristă a cățelului care a rămas singur în curtea în care a trăit 3 ani după ce stăpânii au murit …

Poveste impresionantă în Suceava, unde un câine bătrân a rămas în curtea în care a ...

error: Content is protected !!