Poze care arată că unele lucruri rămân neschimbate în pofida trecerii timpului 

Lumea noastră este într-o continuă schimbare și adesea nu putem ține pasul cu ea. Dar există lucruri asupra cărora timpul nu și-a lăsat amprenta, iar ele sunt cele mai valoroase.

Loading...

Vă prezentăm aceste fotografii care demonstrează că unele lucruri rămân neschimbate în pofida trecerii timpului:

Cățelul meu nu se poate despărți de haina pe care o purtase acum 3 ani.

Soția mea împreună cu câinele ei seamănă perfect cu fiica noastră și patrupedul nostru.

Aceasta este canapeaua lor preferată.

Animalul tău de companie s-a îmbolnăvit? Uite când trebuie sa chemi medicul veterinar

Probabil că mulţi dintre deținătorii de animale îşi pun adesea întrebarea ce trebuie să facă când prietenul necuvântător are probleme de sănătate. Va prezentăm mai jos câteva semne când este bine să reacţionaţi şi să chemaţi ambulanţă veterinară.

Dacă animăluţul prezintă semne ale unei boli cardiace sau respiratorie, dacă suspectaţi că a fost supus unei toxine sau otrăvi, dacă a suferit un traumatism, leziuni asociate cu stări de frig sau căldură, deranjament intestinal grav nu ezitaţi şi chemaţi urgent medicul. În cele de mai jos am găsiţi structurat aceste semne:

Probleme cardiace sau respiratorii pot fi depistate sesizând că: nu are puls sau bătăi ale inimii, nu respiră sau respiră extrem de dificil, are gingiile sau limba decolorate sau de culoare albăstruie (vinete), a fost pe punctul de a se îneca

Acţionaţi imediat dacă a fost expus unei toxine sau otrăvi, sau a suferit un traumatism, inclusiv un os fracturat sau o tăietură care expune un os, o sângerare masivă care nu poate fi oprită, o leziune oculară, câinele a fost lovit de un autovehicul sau alt “obiect”, răni produse prin străpungere la nivelul abdomenului sau al pieptului, orice traumatism la nivelul capului, o muşcătura provocată de un şarpe, etc.

Problemele deranjamentului intestinal constau în: încercări continue, cu imposibilitatea de a elimina fecale; balonament (abdomenul apare mărit în volum sau câinele încearcă să vomite, dar nu evacuează nimic); sufocare; vărsături cu sânge sau vărsături necontrolate; înghiţirea unui corp străin (de exemplu, o jucărie); diaree cu sânge, un miros respingător sau o diaree incontrolabilă; fecale negricioase, că smoală; un rect proeminent în afară sau o sângerare de la nivelul rectului; o supradoză de medicamente sau suspiciunea unei otrăviri.

Animalul poate prezintă semne nervoase sau ale unei boli musculare, incluzând: letargie sau depresie severă, inconştienţă, colaps sau comă; convulsii; un cap înclinat, nistagmus (ochii se mişcă rapid dintr-o parte în altă), ameţeli, mers clătinat, mers în cerc, mers în vârful labelor, imposibilitatea de a-şi utiliza membrele posterioare sau alte probleme de deplasare; durere atroce sau continuă; imposibilitatea bruscă de a se susţine pe unul sau mai multe membre.

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Iată de ce pisica se așează anume acolo unde te doare

Pisicile sunt considerate niște adevărați „vindecători” domestici. Dacă stăpânul reușește să stabilească o relație de ...

error: Content is protected !!