Protejează-i de ger! Ajută câinii fără stăpân să supravieţuiască frigului!

1. Un adăpost şi un acoperiş deasupra capului este de mare ajutor atât pentru om cât şi pentru animal când vine vorba de înfruntat gerul. Fă o faptă bună şi dăruieşte o cuşcă animalelor care dorm pe stradă. Recomandat este ca adăpostul să fie fabricat din lemn şi să aibă podeaua dublată şi izolată, pentru a proteja mai bine de frig. Aşază apoi cuşca într-un loc cât mai ferit de vânt.

Loading...

De asemenea, izolarea pereţilor ajută. Păturile sau materialele textile nu sunt indicate şi asta pentru că atrag umezeala din atmosferă şi ţin rece. Poţi amenaja în schimb cu un pat de paie, o bucată de polistiren sau un izopren vechi de care nu mai ai nevoie. De asemenea, lângă cuşcă poţi pune un spaţiu acoperit pentru mâncare şi pentru apă.

2.Apa şi mâncarea sunt de asemenea importante şi trebuie schimbate zilnic pentru a nu îngheţa. Ca şi în timpul varii, iarna animalele suferă de foame şi de sete din cauza temperaturilor extreme. Pentru a preveni îngheţarea apei, în aceasta se poate pune o linguriţă de zahăr.

Dacă mergi în fiecare zi la aceeaşi oră să le dai de mâncare, animalele vor veni să te aştepte, iar riscul îngheţării apei şi mâncării înainte de a fi consumate este mult mai mic.

  1. Sterilizează maidanezii! Gestaţia pe timpul iernii scade şansele de supravieţuire, fiind unul dintre motivele pentru care este foarte importantă sterilizarea animalelor fără stăpân.

Echipa VIER PFOTEN desfaşoară campanii de sterilizare gratuită a animalelor străzii, oferindu-le şi tratament şi vaccinare antirabică. Programările pentru sterilizări se pot face la numărul de telefon 021-316.77.31, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00.

  1. Cere acordul locatarilor pentru a adăposti animalul înauntru, cel puţin în timpul nopţii, într-un loc în care nu deranjează. Asigură-te că acesta are apă şi poate ieşi din când în când afară.
Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!