Psihologul spune: “Cei care chinuie animalele fac, în general, același lucru și cu oamenii”

„Contextul actual nu reprezintă decât o oportunitate de a-şi exprima dezechilibrele”

Loading...

Psihologul spune! Cazurile prezente în care diferiţi indivizi manifestă comportamente agresive extreme, de genul decapitării, incendierii sau schingiuirii animalelor, se încadrează în sfera comportamentelor cu profunde implicaţii patologice.

Psihologul Andreas Hniatiuc ne explică:

www.lapsiholog.com
„Aceşti indivizi au experienţe anterioare legate de cruzime şi violentă în raport cu animalele sau chiar cu oamenii, iar contextul actual nu reprezintă decât o oportunitate de a-şi exprimă dezechilibrele, fără a fi judecăţi sau sancţionaţi de către societate. Agresivitatea în acest context nu este trăită că o reacţie sau ca şi răspuns la o problemă socială, ci este modalitatea prin care o presonalitate aflată în dezechilibru se exprimă la nivel emoţional.

Cu toţii ne dorim să circulăm în siguranţă, fără a avea teamă de a ne fi ameninţată sănătatea sau chiar viaţa, dar soluţia unei astfel de probleme, cu siguranţă, nu vine din sferă violenţei şi a cruzimii. Astfel de comportamente violente se propagă mult mai uşor când sunt încurajate sau sunt considerate definitorii pentru un grup de persoane, influenţa maselor contribuind în mod semnificativ la accentuarea lor.

Din punct de vedere educaţional astfel de modele au efecte psihologice ascunse asupra copiilor şi trebuie descurajate. În orice societate civilizată, astfel de acte de barbarism nu sunt tolerate, iar indivizii cu un astfel de comportament sunt sancţionaţi prompt. Trebuie să facem distincţia între comportamentul unui animal care acţionează agresiv, când este înfometat sau îşi apără teritoriul, reacţionând instinctiv, şi un individ care ucide animalul în chinuri pentru a obţine propria satisfacţie.”

Care este PRIORITATEA de TOP a unui SALVATOR DE ANIMALE! Marius Chirca sau Kola Kariola cum este cunoscut de iubitorii de animale a mărturisit, săptămâna trecută, că prioritatea nr. 1 este adăpostul Kola Kariola, susținând că  face tot ce îi stă în putere pentru bunăstarea animalelor din adăpostul lui și a animalelor din toată țara.

”Încerc întotdeauna să mă ţin de promisiuni şi am promis că am să fac tot ce-mi stă în putere pentru bunăstarea animalelor din adăpostul meu şi a animalelor de pretutindeni. Activitatea mea se desfăşoară pe mai multe fronturi. 

Prioritatea nr 1 este adăpostul kola kariola şi siguranţă animalelor pe care le găzduiesc şi a celor ce vor urmă să ajungă în grijă mea. Am mai spus-o şi o repet, am salarii de plătit, câteodată sunt animale din adăpost la care mai intervin probleme de sănătate şi trebuie să intervenim rapid cu tratamente, am permanent reparaţii la maşini şi consum mare de combustibil ptr că parcurg foarte mulţi km, încerc pe cât pot să ajut animalele unor oameni fără posibilităţi financiare, încerc atât cât pot să salvez animale din stradă, cazuri grave care atrag după sine costuri mari.

Am demarat la adăpost un proiect care implică ridicarea a altor 35 de ţarcuri şi dacă ar există o clasificare în stele ptr condiţiile de cazare dintr-un adăpost, acestea noi vor primi cu siguranţă 5. Pentru mine fiecare zi ce trece mă îngrozeşte ptr că se apropie iarnă şi vreau să termin pentru a-mi şti câinii în siguranţă şi să nu mai trăiesc alături de ei calvarul de iarnă trecută. 

Mai am puţin şi termin cei 150 m de gard care reprezintă spatele noilor ţarcuri ale câinilor. Un gard care-i va proteja de zăpadă şi viscol, dar încă mai am foarte mult de făcut. În acest moment sunt într-un impas financiar major. Am avut salariile pe 15, a trebuit să cumpăr rapid 6 paleţi de bca, să achit o tranşă consistentă din manoperă şi să achit de urgenţă către cabinete veterinare ptr că am ajuns din nou la peste 7000 ron şi este episodul Ovidiu care până în acest moment m-a costat destul de mult. Trebuie să cumpăr urgent materiale pentru a continuă construcţia, în fiecare zi de vineri trebuie să plătesc bani din manoperă, mâncare mai am doar ptr 2 zile, plata către Maravet în valoare de 2800 ron a fost scadenţă pe 17.07. De mâine trebuie să plec din nou la Constanţa şi nu mai am fonduri să mai fac nimic din cele enumerate mai sus. 

Fac un apel la voi toţi cei care ne sprijiniţi financiar chiar şi la cei care o fac permanent chiar şi atunci când nu cer ajutorul. Trebuie să ies din impas, va spun sincer că sunt cu nervii la pământ, simt că-mi fuge pământul de sub picioare că trebuie mâine să plec iar de acasă şi va spun sincer că nu am cu ce. Îmi vine să mă închid într-p camera şi să nu mai ştiu şi saaud de nimic. 

Va rog să faceţi un efort să mă sprijiniţi să duc la bun sfârşit cee ce mi-am propus, iar cine poate începând de mâine să ajungă la adăpost cu mâncare este binevenit! Avem nevoie de aprox 300 kg/zi.

Cine vrea să ajute financiar, o poate face în conturile asociaţiei Kola Kariola”, scrie Marius Chirca, cel care a pus bazele asociației Kola Kariola.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!