Puiul de numai o săptămână este găsit într-un tomberon – apoi salvatoarea îşi dă seama că este o felină incredibil de rară

În 2016, o femeie îngrijorată a auzit mieunatul unei pisici venind din directia unui tomberon de gunoi amplasat în apropiere. Când s-a dus să investigheze, a fost uimită să descopere o felină calico rămasă orfană. Puiul era mic şi ochii îi erau încă închişi. Şi-a dat seama imediat că nu avea mai mult de o săptămână.

Loading...

Calico este termenul împrumutat din limba engleză ce descrie pisicile cu blană tricoloră. În blana pisicilor calico se regăsesc toate cele trei culori de bază: alb, negru şi portocaliu (roşcat).

Bietul pui trecuse prin ce se putea mai rău. Avea fractură la unul dintre membrele anterioare şi o cangrenă pe una dintre lăbuţele posterioare. Din fericire, femeia avea experienţă în creşterea pisicilor şi a decis să o ia acasă pentru a-i alina suferinţa şi a o trata. Femeia a hrănit cu puiul cu biberonul în fiecare zi şi, în cele din urmă, micuţa felină a devenit mai puternică şi mai sănătoasă. Din păcate şi-a pierdut lăbuţa din spate înainte să deschidă ochii – dar puiul era un luptător. A primit numele „Martyr” datorită voinţei sale uimitoare de a supravieţui.

Martyr era o mică bijuterie cu blăniţă. Femeia nu a putut să-şi ia rămas bun de la pisoi, aşa că a decis să îl adopte.

Deşi Martyr creştea fericit şi iubit, mai avea câteva surprize gata să fie descoperite – de exemplu faptul că era un exemplar calico de sex masculin, ceva incredibil de rar.

În medie, sunt şanse de 1 la 3.000 ca o pisică să aducă pe lume un exemplar calico de sex masculin.

„Este ca un unicorn!” a declarat medicul veterinar Andrea Berger pentru site-ul LoveMeow: „Colaborez de peste 10 ani cu o mulţime de adăposturi şi nu am văzut niciodată un astfel de exemplar”.

Toate acestea se bazează pe genetică. Când vine vorba de pisici, culoarea blănii este strâns legată de sexul masculin sau femini. Mother Nature Network explică: „Deoarece cromozomul X este responsabil atât pentru blana portocalie cât şi pentru cea neagră, pisicile de sex feminin afişează ambele culori deoarece au 2 cromozomi X. Dar masculii, având doar un singur cromozom X, sunt fie portocalii, fie negri.”

Martyr a putut să aibă ambele culori pe blană datorită unei divizări incomplete a perechii de cromozomi XY în momentul fertilizării. Practic, în loc să aibă un cromozom X şi Y, Martyr are doi cromozomi X – XXY. Şi, aşa cum am menţionat mai sus, acest lucru este incredibil de rar.

Povestea micului motan a devenit virală când nepoata salvatoarei a distribuit pozele pe site-ul Imgur. Oamenii au fost extrem de recunoscători că o femeie cu suflet bun îl salvase pe acest pui uimitor. De asemenea, nu le venea să creadă că femeia a găsit un pui calico mascul. Şansele de a se întâmpla aşa ceva sunt extrem de mici!

Martyr este o bijuterie printre feline, în adevăratul sens al cuvântului. Şi datorită proprietarei sale iubitoare, el a ajuns să trăiască fericit, sănătos şi apreciat – exact ceea ce merita o comoară ca el.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Lăsat în urmă din cauza pandemiei, un câine a călătorit peste 16.000 km pentru a-și revedea stăpânii

Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max, au fost nevoiți să se despartă ...

error: Content is protected !!