Reacția unui urs care a fost captiv 20 de ani și vede zăpadă pentru prima dată.

Acesta este momentul impresionant când ursul Buri se bucură de zăpadă pentru prima oară după ce a petrecut cea mai mare parte a vieții sale într-o cușcă.

Loading...

Buri a fost prins, în Ucraina, când era doar un pui, iar de atunci, a fost ținut captiv timp de 20 de ani, până când a fost eliberat de o echipă de voluntari, notează mirror.co.uk

Buri a fost eliberat de salvatori în urmă cu aproximativ o lună, iar imaginile când acesta îmbrățișează copacii și se alintă în zăpada moale, în timp ce fulgii cad peste el, s-au viralizat cu o viteza uimitoare în toată lumea.

Menționăm că în Ucraina era permis cetățenilor să captureze și să țină închise animale sălbatice, practic fără nicio reglementare care să oprească locuitorii.  Din păcate, sute de urși și alte animale sălbatice sunt încă păstrate în mod privat sau folosite la diverse evenimente.

Localnicii unui orăşel american, terorizaţi de un curcan!

Localnicii unui orăşel american sunt terorizaţi de. un curcan. Pasărea sălbatică s-a instalat în apropierea unei şcoli şi îi atacă pe toţi cei care trec pe acolo.

Copii şi părinţi, nimeni nu îi poate intra în graţii curcanului irascibil. Ca să poată pătrunde, totuşi, în instituţie, pun la cale tot felul de strategii.

Adulţii urmăresc, cu rândul pasărea, în timp ce copiii intră repede în şcoală sau ies, după caz. Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor în domeniu.

Până acum, nici acestea nu au reuşit să prindă pasărea.

Lebedele au descoperit cozonacul rămas de la Sărbători şi n-au mai plecat. Ce spun specialiştii

Cozonacul rămas după Sărbători a făcut lebedele să nu mai plece de la noi. Locurile în care splendidele păsări au poposit au devenit atracţii pentru turiştii care le aduc pâine şi cozonac. Din păcate, în acest fel le pun viețile în pericol, avertizează ornitologii.

Se dă ora mesei într-un mic golf din Eforie Sud. Vrăjiţi de spectacolul de pe mare, oamenii vin zilnic să se plimbe şi să hrănească lebedele.

Este şi motivul pentru care păsările n-au mai plecat spre alte zări. Oamenii le hrănesc însă cu alimente care le fac rău.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: Dacă le administrăm pâine, cozonac, deşi nu e ger, înseamnă un exces energetic. Dacă le mai dăm şi pufuleţi, înseamnă un risc important. Sunt sensibile la intoxicaţia cu sare.

Şi Lacul Lebedelor din Gilău, judeţul Cluj, este plin deşi sunt câteva grade sub zero. Păsările vin în luna noiembrie din Marea Nordului şi nu pleacă mai departe pentru că localnicii le păcălesc cu mâncare.

Cel mai probabil, lebedele vor rămâne aici până la primăvară.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Cel mai scump porumbel din lume tocmai a fost vândut cu 1,6 milioane de euro! Licitația a început de la 200 de euro! Ce poate să facă…

New Kim, o femela in varsta de 2 ani, a fost initial scoasa la licitatie ...

error: Content is protected !!