Refuză să moară! Maidanezul mutilat de doi câini de luptă se reface după operaţie

Păşeşte încet – încet, de parcă ar învăţa abia acum să meargă. Îi tremură picioarele, iar pe cap încă se văd rănile lăsate de colţi. Reporterii Click! l-au vizitat pe Sunny Cucuruz, ciobănescul mioritic din Suceava care a fost hăcuit de doi câini de luptă.

Loading...

Ce chin! La patru zile după ce a ajuns în Bucureşti, Sunny Cucuruz, câinele din Broştenii de Suceava care a fost aproape omorât de doi câini de luptă din rasa Amstaff ai unui localnic, începe să se întremeze. Ciobănescul mioritic era părăsit pe uliţele Broşteniului de mult timp şi localitatea îl adoptase.

”Hai băiatu’, hai uşor, încă un pas şi încă unul”, îl încurajează Marius Chirca, de la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Kola Kariola, care are acum în grijă patrupedul. Câinele înghite cu greutate, rar şi cu mari eforturi! Doar Dumnezeu ştie ce este în sufletul lui Sunny Cucuruz.

De abia începe să vadă, pe sub pleaopele distruse, respiraţia este greoaie, corpul şi capul sunt pline de răni. Se vede că Sunny suferă şi se luptă din răsputeri să trăiască. Nu te poţi uita, oricât de puternic eşti, să vezi cum arată bietul animal.

Atacul în care a fost rănit animăluţul şi care a impresionat o ţară întreagă a fost filmat la începutul săptămânii, pe o uliţă din Broşteni, de un puşti, în timp ce, de pe margine, mai mulţi localnici asistau impasibili. Imaginile s-au rostogolit pe internet, stârnind indignarea românilor care le-au văzut. Câinele a fost recuperat mai mult mort decât viu de Asociaţia de protecţie a animalelor „Casa lui Patrocle” din Suceava şi adus la Bucureşti, întrucât starea patrupedului era foarte gravă. Cum arăta Sunny Cucuruz? ”Urechile, toată zona capului şi gâtul erau tumefiate şi străpunse de colţii atacatorilor. Îi curgea puroi din ochi şi din urechi. Pleoapele erau distruse în proporţie de 99 la sută”, îşi aduce aminte Marius Chirca.

Căţelul a fost operat de urgenţă pentru refacerea pleoapelor, distruse de muşcăturile celor doi câini de luptă. Pentru că este vorba despre o ”infecţie”, patrupedul e tratat cu antibiotice, introduse perfuzabil, din 12 în 12 ore. ”Cred că prin luna mai va fi pus pe picioare, reabilitat din punct de vedere fizic şi psihic.

Oricum, înainte să-l dăm spre adopţie, va fi consiliat de un psiholog canin, pentru că sigur are traume după atacul cumplit”, dezvăluie Marius Chirca. În acest timp, la Broştenii de Suceava continuă ancheta în jurul episodului revoltător. Proprietarul câinilor de luptă, un tânăr de 23 de ani, a fost interogat şi se spală pe mâini, susţinând că animalele au scăpat din cuşcă înainte de atac.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!