Richard Gere, despre Hachiko, câinele care şi-a aşteptat stăpânul aproape 10 ani

Richard Gere a vorbit despre filmul în care protagonist este Hachiko, câinele credincios care a murit aşteptandu-şi cel mai bun prieten, scrie ONE.

Loading...

Actorul a mărturisit că nu a fost el actorul principal din film, ci câinele, Richard Gere aflându-se în umbra patrupedului: “În filmul asta, eu sunt in mod clar inferior”, a declarat actorul.

Actorul a povestit că rasa de câini folosita în film, numita Akita, este foarte greu de dresat: “Ei fac ceva doar pentru ca vor. Nu-i poti pacali cu mancare”, a povestit Gere.

A fost o muncă titanică pentru ducerea la bun sfârşit a filmului, echipa filma câinele douasprezece ore pe zi, în timp ce scenele lui Gere erau impregnate pe pelicula în doar 10 minute, scriu cei de la cinemarx.ro.

Pentru cei ce nu ştiu povestea adevărată a lui Hachi, câinele care şi-a aşteptat stăpânul aproape un deceniu, vă amintim: Câinele din rasa Akita s-a născut pe 10 noiembrie 1923, în apropierea oraşului Ōdate din Prefectura Akita, Japonia şi a murit pe 8 martie 1935.

Câinelui tău îi este frică de furtună? Află de ce!

Ţi se rupe sufletul când îl vezi că se ascunde disperat pe unde apucă, încă de la primele semne de furtună, nu-i aşa?

Unii câini suferă de fobie de furtună, este o afecţiune reală, des întâlnită şi nu trebuie ignorată!

În primul rând, trebuie să înţelegem ce este fobia şi cum este percepută de animalul de companie. Fobia este o teamă extremă, puternică, iar câinele care o resimte ia în considerare şi reacţia stăpânului din acel moment. Aşadar, dacă patrupedul tău se ascunde sub pat şi tu începi să-l cerţi, nu faci decât să-i creezi o mai mare frustrare şi să-i amplifici teama. Unii câini chiar se obișnuiesc și așteaptă să fie certați și pedepsiți atunci când se aud primele tunete.

Dacă râzi de el, câinele va deveni și mai confuz şi va încerca să te evite. Teama lui este foarte reală, iar râsul tău nu-i asigură un confort psihic, susţin specialiştii.

Dacă îţi iubeşti animalul de companie şi vrei să-l ajuţi să depăşească această teamă, atunci când începe furtuna şi se ascunde, aşează-te lângă el şi încearcă să-i oferi un mediu confortabil, mângâindu-l şi vorbind cu el. Fobia de furtuni este extrem de greu de depăşit de un animal şi va trebui să te împaci cu ideea că sunt foarte mari şanse ca patrupedul tău să se comporte aşa toata viaţa sa, la fiecare furtună.

O teorie spune că animalele au dureri atunci când vine furtuna

Veterinarii din întreaga lume se chinuie de zeci de ani să dea o explicaţie concretă pentru această teamă a multor câini. Şi au lansat o teorie în care se suţine că acea combinaţie de vânt, tunete, fulgere, variaţii de presiune barometrică, energie statică şi tulburările pe frecvenţă joasă (pe care omul nu le aude) le dau câinilor dureri, sub forma unor şocuri puternice, cu sursă invizibilă.

Cele mai afectate rase sunt cele de stână!

Ciobăneştii sunt cei mai panicoşi când vine vorba de furtuni. Orice proprietar de ciobănesc mioritic a spus măcar o dată în viaţă: „cum se poate să te lupţi cu ursul, dar la primul tunet să fugi sub pat?”.

Specialiştii au remarcat şi faptul că majoritatea câinilor cu fobie de furtună reacţionează cu teamă şi la artificii sau alte zgomote puternice. Au motivat acest comportament cu asocierea pe care animalul o face între cele două zgomote: cel de tunet şi cel de artificii.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!