Se ÎNTÂMPLĂ și la noi! A făcut EFORTURI INIMAGINABILE pentru a-şi salva câinele

Chiar dacă trăim într-o ţară în care mulți indivizi torturează animale, sunt mulţi stăpâni care fac mari eforturi inimaginabile pentru a-şi salva prietenul necuvântător.

Loading...

În România există spitale şi clinici, în care medicii veterinari își pot desfășura activitatea. Doar că, dacă prietenul necuvântător se îmbolnăvește grav, proprietarii lor trebuie să plătească scump o singură zi la terapie intensivă pentru că nu au varianta unor asigurări medicale pentru animale, aşa cum se întâmplă în stainatate.

“Laura a venit tocmai de la Bucureşti pentru a se bucura de o zi însorită la mare alături de câinele său…”

La numai o lună de la filmare, labradorul Mara s-a îmbolnăvit grav. Stăpâna ei şi-a vândut maşina, calculatorul şi bijuteriile pentru a-i plăti tratamentul.

Dr. Garofița Hofmann:″Am avut de-a face cu piedica asta financiară, însă oamenii sunt dispuşi să-şi depăşească limitele, să facă împrumuturi în cazul în care căţelul are nevoie de o operaţie scumpă sau o cheltuială foarte mare”.

Din nefericire, la noi în țară nu există poliţe de asigurare pentru animalele de companie, care ar acoperi măcar parţial costul tratamentului. Așadar, o zi la terapie intensivă costă aproximativ  250 de lei.

Există în schimb o bancă de sânge pentru câini şi pisici, de unde cabinetele îşi procură materialul pentru transfuzii. O pungă de sânge costă 400 de lei.

România se numără printre țările din Europa cu cele mai noi şi bine dotate spitale veterinare şi echipamente care pot rezolva cazuri pentru care se indica eutanasierea. Adică fracturi de coloană, montare de stenturi cardiace. Se fac endoscopii, se montează proteze de genunchi şi de şold.

Dr. Dragoș Dumitrescu: ″Avem o bijuterie aici. Este o staţie care produce oxigen în timp real”.

Pentru tratamente uzuale şi profilaxie, proprietarii merg la cabinetele de cartier, multe ataşate magazinelor de hrană şi accesorii. Avantajul este că îţi poţi însănătoşi prietenul necuvântător şi “pe caiet”, cu plata la prima pensie sau la următorul salariu.

Află ce pot face oamenii ca să-și scape animalele de companie de OBICEIURILE PROASTE

Îți iubești pisica, dar nu vrei să-ți înlocuiești canapeaua de două ori pe an? Specialiștii au inventat un dispozitiv care te ajută să rezolvi acestă problemă. În cazul câinilor care se plictisesc, unii specialişti ne sfătuiesc ce trebui să facem pentru a elimina acest lucru.

Ce fac câinii atunci când se plictisesc ?

Victoria Stilwell, din echipa Animal Planet, spune: „Câinii adoră să sape, mai ales atunci cand sunt plictisiţi şi nu îşi dau seama că acest lucru este interzis în dormitor sau sufragerie”. Aceasta ne sfătuieşte ce ar trebui să facem în această situaţie: să îngropăm jucăria preferată a animalului într-o cutie cu nisip pe care să o aşezăm pe balcon sau în curte.

Pisicile îşi ascut ghearele pe piesele de mobilier din locuinţa ta?

Felinele fac acest gest pentru a-şi întinde muşchii şi pentru a îndepărta straturile vechi ale unghiilor ei. Ca să nu-şi mai ascută ghearele în zonele preferate de acestea, cumpără obiecte pentru ascuţit unghii de la pet-shopuri. Va fi ceva nou și plăcut pentru ele, iar în felul acesta veţi păstra mobilierul nou.

Nu ştii cum să-ți faci patrupedul tău să nu mai mănânce excremente?

Din cauza unei probleme la pancreas, a unei infecţii intestinale sau un deficit de absorbţie, câinii își mănâncă propriile excremente. Aceștia trebuie mai întâi duși la veterinar, iar dacă în continuare fac acelaşi lucru, adăugați în hrana lor câteva bucăţele de ananas, resturile vor avea un gust neplăcut.

 

 

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!