Şobolan gras blocat în capacul de canalizare, salvat de 8 pompieri şi un medic veterinar, în Germania (Video)

A fost nevoie de efortul a opt pompieri şi a unui veterinar pentru salvarea unui şobolan supraponderal, blocat în gaura unui capac de canalizare din oraşul Bensheim, în Germania.

Loading...

Alarma a fost dată de o fetiţă de 3 ani. Copila le-a spus părinţilor că animăluţul este blocat în capac, iar aceştia au anunţat un veterinar.

Omul a mers la faţa locului, dar i-a fost imposibil să elibereze şobolanul, aşa că a chemat pompieriil.

“Şobolanul s-a îngrăşat cam mult în timpul iernii. Nu se putea mişca de niciun fel”, a declarat pentru agenţia DPA unul dintre salvatori.

Pompierii salvatori au declarat că rozătoarea a fost eliberat cu succes.

După ce s-a asigurat că şobolanul este sănătos, medicul veterinar l-a eliberat în canalizare şi a fost  recompensat de fetiţa care a găsit şobolanul cu un desen.

Expediţie în zăpadă în Munţii Harghitei, cu sania trasă de câini 

Nu poţi face performanţă dacă nu te antrenezi. Este şi cazul celor care participă la cursele de sănii trase de câini. Aceştia profită de zăpada din Munţii Harghitei şi ies pe trasee de câteva ori pe săptămână. Acestea au zeci de kilometri lungime şi sunt destul de complicat de parcurs.

Cu noroc şi voie bună au plecat şapte aventurieri conduşi de câinii lor. Au pornit la drum dis de dimineaţă din Harghita Băi cu un traseu prestabilit pentru care s-au pregătit serios.

Zeci de câini au fost legaţi la săniile care i-au purtat pe un parcurs de 40 de kilometri prin nămeţi şi drumuri greu accesibile.

Participant: Vrem să mergem la Harghita Mădăraşi, un traseu foarte frumos, de 40 de kilometri dus întors, nu ştim când venim înapoi, cât o să dureze. Am adus şi lanterne, suntem pregătiţi şi pentru dormitul de noapte. Anul trecut am avut o experienţă foarte faină pe traseul acesta.

Plimbarea este cu atât mai binevenită cu cât aceste echipaje merg constant şi la diverse competiţii pentru patrupezii lor. Cele mai multe animale sunt din rasa malamut de Alaska, iubitoare de zăpadă şi parcă predestinată să facă performanţă la concursurile de profil.

Echipajele fac astfel de antrenamente chiar şi de două, trei ori pe săptămână.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!