Şoferul refuză să lase animalele să se înece în timpul uraganului, transformând autobuzul în „Arca lui Noe”

Numele lui este Tony Alsup, dar poate fi numit la fel de bine, „Noe”.

Loading...

În loc de celebra Arcă, acest bărbat conduce un autobuz.

Alsup se încăpăţânează să nu vadă pe cineva lăsat în urmă în timpul dezastrelor naturale, în special dacă este un animal lipsit de apărare.

Din acest motiv, bărbatul din Greenback, Tennesee, a transformat un autobuz într-un adăpost mobil pentru animale, luând toate vieţuitoarele „rămase” în adăposturile de animale care nu puteau fi plasate înainte de evacuarea de urgenţă din calea uraganelor Florence şi Harvey.

Recent, a călătorit de la domiciliul său din Tennessee, până în Carolina de Sud pentru a salva mai mult de 60 de animale din faţa uraganului Florence. Un total de 53 de câini şi 11 de pisici la data de 16 septembrie, potrivit The Washington Post..

„Mi-am zis: Uite – şi acestea sunt vieţi!”, a declarat Alsup, publicaţiei anterior menţionate.

„Animalele – în special cele provenite din adăposturi – trebuie întotdeauna să stea pe bancheta din spate a autobuzului. Dar eu m-am gândit să le ofer propriul lor autobuz. Dacă trebuie, voi plăti tot combustibilul, sau chiar o barcă pentru a-i scoate pe aceşti câini de acolo.”

Alsup a început să salveze animale în 2017, când uraganul Harvey a lovit statul Texas, imediat după ce a văzut rapoartele provenite de la adăposturile care erau supraaglomerate.

„M-am gândit, ei bine ce pot să fac?”, a spus el. „- Mă duc să cumpăr un autobuz.” În felul acesta, el a putut să transporte animalele spre alte adăposturi care erau mai puţin aglomerate. A continuat să salveze animale şi în timpul uraganelor Irma şi Maria.

În timpul celui mai recent uragan, bărbatul a făcut un anunţ pe Facebook cerând să i se indice zonele în care animalele de companie au nevoie de ajutor, mai ales în regiunea Carolina de Sud.

„Totul este adevărat. Tony şi-a făcut apariţia Miercuri la 4 A.M. pentru a ridica animalele rămase la noi – câinii bolnavi, sau cei cu viermi cardiaci”, a scris The Saint Frances Animal Center pe Facebook. „Acele exemplare pe care nimeni altcineva nu le va lua vreodată. Şi i-a transportat în siguranţă. Nu a fost cea mai convenţională evacuare, dar cu siguranţă a fost una făcută din tot sufletul”.

Asta pentru că atunci când Tony spune că nu lasă pe nimeni în urmă, înseamnă chiar pe nimeni. „Este atât de uşor pentru oameni să adopte animale de companie mici, pufoase şi drăgălaşe”, a declarat Alsup pentru Greenville News.. „Noi îi luăm pe cei care merită o şansă, chiar dacă sunt mari şi urâţi. Eu iubesc câinii de talie mare şi le găsesc tuturor locuinţe.”

De îndată ce Alsup a salvat câinii din faţa uraganului Florence, i-a transportat la adăpostul bunei sale prietene din Foley, Alabama.

A fost locul unde Angela Eib-Maddux le-a pus la dispoziţie toate condiţiile necesare şi culcuşuri moi. Animalele vor rămâne cu Eib-Maddux până când vor putea fi preluate de alte adăposturi sau adoptate în cămine permanente. Şi tot ce s-a făcut a fost posibil în numai o zi.

Unele animale au fost adoptate chiar de la faţa locului. Alsup a mai transportat şi alţi câini şi pisici la Knoxville, Tennesee, unde a predat aproximativ 40 de animale adăposturilor şi voluntarilor.

S-a odihnit puţin şi apoi a plecat spre Wilmington, Carolina de Nord, pentru a-şi continua misiunea de a salva cât mai multe animale.

Nu era ferm convins că va reuşi să ajungă la destinaţie din cauza inundaţiilor, dar era sigur că măcar va încerca. Pe unde a trecut, niciun animal nu a fost lăsat în urmă.

Distribuiţi dacă sunteţi de acord că acest om minunat merită toate aprecierile pentru gestul său!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!