Sterilizarea la caini: avantajele sterilizarii cainilor

Sterilizarea la caini: avantajele sterilizarii cainilor, Multi posesori de caini nu stiu daca sterilizarea animalelor lor de companie este cea mai buna decizie pe care o pot lua. Daca sunteti in dubiu si nu stiti daca ar trebui sa va castrati prietenul patruped, va prezentam in acest articol cateva avantaje ale sterilizarii cainilor. Nu vrem sa va influentam in niciun fel in privinta deciziei voastre, ci doar va prezentam cateva informatii care va pot fi utile la un moment dat.

Loading...

Sterilizarea la caini
Castrarea cainilor este un subiect intens dezbatut si exista pareri pro si contra. Ce ar fi de retinut in aceasta dezbatere este ca sterilizarea cateilor aduce si cateva beneficii care nu pot fi contestate.

Probabil cel mai important beneficiu al sterilizarii cainilor este reducerea riscului aparitiei unor boli care in mod normal ar putea sa afecteze cainii.

Speranta de viata la femele creste exponential odata cu sterilizarea pentru ca riscul aparitei unor tipuri de cancer, cum ar fi tumorile mamare, este diminuat. De asemenea, tumorile la ovare si infectiile uterine sunt scoase din discutie odata cu sterilizarea. In ceea ce priveste nasterile neasistate, femelele pot trece prin complicatii care in unele cazuri pot fi fatale. De aceea e foarte important ca toti cateii sa primeasca ingrijirea de care au nevoie. Totodata castrarea elimina problemele care pot aparea din cauza dezechilibrelor hormonale sau problemele de comportament si igiena din perioada in care catelele sunt in calduri.

Si masculii au beneficii legate de sanatate si speranta de viata odata ce sunt castrati. Riscul aparitiei afectiunilor legate de prostata este diminuat, iar cancerul testicular iese din discutie. De asemenea, cainii sterilizati sunt mai putin expusi sa faca hernie si aparitia dezechilibrelor hormonale este scazuta.

Sterilizarea cainilor nu este un lucru pe care toti posesorii de patrupede trebuie sa il faca. Ce este de retinut este ca acest procedeu aduce si cateva beneficii cainilor.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!