Știai asta? Vezi de ce animalele de companie au aceste 9 obiceiuri ciudate

Deseori oamenii cred că își înțeleg perfect animalele de companie. Însă, uneori se pare că ele recurg la anumite acțiuni nebunești, iar mai apoi se fac a fi cele mai nevinovate.

Loading...

1.De ce pisicile beau apă de oriunde, cu excepția bolului propriu?

Pentru că le este frică să se otrăvească. Milioane de ani, în sălbăticie, prada pentru pisici a fost omorâtă de altcineva, uneori și de ele. O istorie spune că pisicile aveau în sălbăticie un iaz din care beau apă permanent. Odată, prădătorii au ucis o pradă chiar pe malul acelui iaz. Sângele animalului omorât s-a scurs în iaz și a schimbat gustul apei. De atunci, pisicile au hotărât să nu mai bea apă din acel loc, care era al lor.

2.De ce aricii nu dorm noaptea?

Ariciii sunt animale nocturne și dorm, în general, ziua, trezindu-se pe la la amurg. În sălbăticie, ei își petrec noaptea în căutarea hranei: melci, viermi, gândaci, centipede, larve de insecte, chiar șoareci și broaște. Instinctele de vânătoare și ritmurile biologice ale lor îi fac pe arici să se trezească noaptea și să caute hrană.

3.De ce pisicile răstoarnă lucruri?

Pisicile sunt prădători foarte prudenți și au o coordonare extraordinară. Dacă pisica îți va răsturna ceașca de cafea peste calculator, ea vrea să-ți reamintească necesitatea de a-ți cumpăra un calculator nou. Pisicile sunt foarte nervoase. Pedepsirea unei pisici, doar va agrava situația.

4.De ce câinii vânează pisicile?

Din obișnuință. În natură, relația dintre mamiferele carnivore este întotdeauna tensionată: cei puternici încearcă să-i distrugă pe cei slabi. Tigrul nu va pierde niciodată ocazia de a ucide un lup sau un pui de lup. Lupii într-o oportunitate convenabilă vor vâna râsul, vulpea, ratonii, coioții. Aparent, atitudinea câinilor față de pisici este o moștenire.

5.De ce vorbesc papagalii?

Pentru că pot. Cercetările recente sugerează că papagalii sunt într-adevăr mai inteligenți decât celelalte păsări. Capacitatea lor de a vorbi este legată de o anumită structură specială a creierului lor. Specialiștii au descoperit că papagalii au o porțiune inteligentă a creierului, care este absentă în alte specii de păsări. Analizele genetice au arătat că acest „miez“ din creierul papagalilor este destul de diferit de al celorlalte păsări- el este acoperit de un înveliș multi-stratificat format din neuroni. Cu cât coaja este mai groasă, cu atât este mai mare capacitatea papagalului de a memora cuvintele și de a face față reproducerii sunetelor umane.

6.De ce câinii își pleacă capul când te ascultă?

Există mai multe teorii de ce câinii fac regulat aceste lucruri. Cel mai probabil, înclinația capului îi ajută într-adevăr să înțeleagă ce se întâmplă. Câinii citesc perfect limbajul corpului și înțeleg perfect că stăpânul le vorbește și așteaptă semnale specifice care indică exact ce spui, iar capul este înclinat pentru a te înțelege mai bine.

7.De ce pisicile miaună, iar câinii latră?

Doar pentru tine. Ăisicile când miaună, ele vorbesc între ele sau vor să comunice ceva. Câinii latră la fel din această cauză sau când întâlnesc un străin fac asta în semn de avertizare. În plus, structura acustică a latratului la câini este foarte asemănătoare, spre deosebire de structura altor sunete pe care le produc. Cu pisicile, situația este foarte asemănătoare – ele miaună pentru a fi auzite de stăpân.

8.De ce câinii se rotesc pe loc înainte de a merge la culcare?

Lupii și alți câini sălbatici se rotesc în jurul locului în care se vor culca din două motive. În primul rând, să calce în picioare iarba, și în al doilea rând, să se asigure că nu sunt șerpi și alte creaturi. Acest comportament nu are nici un sens la câinii domestici, dar, așa cum se întâmplă de multe ori, instinctul este mai puternic.

9.De ce pisicile iubesc cutiile?

Sunt pentru ele un fel de adăpost. Pentru ele este important că cutiile pot fi folosite ca un adăpost sigur pentru dormit sau odihnă. Cutiile din carton și cutiile din lemn atrag pisicile și pentru că sunt călduroase.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!