Strainii salveaza maidanezii din Romania. Mai multi catei au fost adoptati, datorita unor fundatii

Continuam cu o lectie de omenie, data de straini. In vreme ce sute de maidanezi ratacesc pe strazile noastre, ingheata de frig sau devin agresivi de foame, occidentalii le sar in ajutor.
Impresionati de soarta lor, nemtii, englezii sau danezii vor sa ii adopte.

Loading...

Le afla povestile de pe Internet, dupa ce membri unor fundatii le posteaza fotografiile si le ofera o noua viata, tihnita, unor fapturi condamnate altfel la pieire.

Din acest adapost din Turda au plecat peste granita peste 100 de catei: strainii le-au oferit cate un camin, in vreme ce la noi au primit mai mult lovituri de picior si rareori o bucata de paine.

Strainii care i-au vazut pe Internet si vor sa-i ia acasa aleg si caini pe care noi n-am da o para chioara: unii sunt batrani, altii fara un picior, dupa ce au fost loviti de masini si culesi din strada.

Am cunoscut-o in Cluj pe Viktoria Tocca, o cantareata din Suedia, care a adoptat 4 catei pe care nimeni nu i-a vrut in Romania. Sotul ei, nascut in Romania, a facut-o atenta la soarta bietelor fiinte.

Viktoria spune ca isi doreste ca si alti oameni cu suflet sa incerce sa primeasca in viata lor astfel de caini fara pedigree, dar cuminti si inteligenti.

Asociatia din Turda are peste 300 de catei, 90% din ei fiind deja sterilizati. Costurile pentru documente, microcip, vaccinuri si transport sunt destul de mari: in jur de 300 de lire sterline, dar sunt suportate de asociatie, prin donatii.

Numai in acesta saptamana, de la un singur adapost din judetul Cluj, 20 de catei au inceput o viata noua in Germania.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!