Surprinse în cel mai prost moment! 10 animale haioase

Feţele acestor animale sunt cu adevărat hilare. E clar că au fost surprinse la momentul nepotrivit!

Loading...

Deoarece oamenii au învăţat să vorbească, muşchii faciali s-au dezvoltat atât de bine încât acum pot reproduce mai mult de 400 de expresii faciale diferite. Animalele nu au abilităţi atât de mari, dar feţele lor pot fi, de asemenea, foarte expresive.

Iată 10 animale haioase surprinse în cel mai prost moment al lor!

INFORMAȚII UTILE pentru iubitorii de animale! Medicul veterinar te ÎNVAȚĂ să-ți îngrijești câinele corect

Medicul Veterinar Cristina Grozea, de la cabinetul Crazy-Vet ofera cateva informatii utile legate de ingrijirea cainelui.

Spalatul pe dinti!

Pentru inceput, am ales perierea dintilor. Desi pare dificil, medicul spune ca, daca ne invatam puiul de mic cu acest lucru, in timp, poate deveni o placere pentru animal. Avantajul periajului dentar ca si la oameni este prevenirea aparitiei formarii placii dentare si a tartrului.

Cum se procedeaza?

Pentru inceput acomodam catelul cu peria, punand-o doar pe incisivi cateva secunde, recompensandu-l la nevoie daca accepta gestul fara sa se zbata. Daca nu reusiti de prima data, mai incercati zilele urmatoare. Dupa ce s-a acomodat cu periuta, puteti adauga si pasta de dinti special creat[ pentru cainele dumneavoastra. NU folositi pasta pentru oameni, pentru ca, ingestia repetata poate duce la tulburari esofagiene si gastrice.

Asadar, procedura trebuie abordata treptat si fara sa sariti vreo etapa!

Ingrijirea urechilor

In cazul urechilor, medicul recomanda ca acestea sa fie curatate periodic, mai ales la catei cu urechile lasate si pline de blanita. Conductul auditiv trebuie sa fie uscat, fara secretii si sa nu aiba nici un miros urat. Toaletarea se face de catre medicul veterinar, dar periodic si proprietarul poate curata pavilionul urechii, cu ajutorul unei comprese umede

Ingrijirea ochilor

Ochii nu necesita o ingrijire la fel de speciala precum urechile, dar daca exista scurgeri usoare se pot curata cu ser fiziologic sau solutii speciale.

Rasele de caini cu par cu firul lung necesita o toaletare mai amanuntita in jurul ochilor, prin tunderea parului. Este total falsa afirmatia ca daca ii taiem parul din jurul ochilor, animalul orbeste. In schimb, este adevarat ca, daca nu indepartam surplusul de par, cornea risca sa fie zgariata, cainele dezvolta fotofobie, iar blanita din jurul ochilor isi schimba culoarea si capata un miros neplacut.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!