Sute de caini care urmau să fie mancati au fost salvati din fabricile de carne ale Coreei de Sud

Humane Society Internațional (HSI) a convins proprietarul unei ferme de câini dinCoreea de Sud să renunțe la afacerea sa, salvând astfel 90 de patrupede nevinovate destinate sacrificării pentru a fi transformate în carne pentru supă.

Loading...

Câinii ar fi fost electrocutați înainte de a sfârși în supă de tăiței, care urma să fie servităîn restaurantele din apropierea satului olimpic Pyeongchang, unde se desfășoară înprezent Jocurile Olimpice de iarnă.

Animalele salvate vor fi trimise în America, Canada sau Marea Britanie, dar mai multde 2,5 milioane de câini sunt crescuți pentru hrană în Coreea de Sud, iar activiștii selupta pentru sfârșitul acestui comerț barbar.

Potrivit HSI, câinii vii trăiesc în condițîi mizerabile și nesănătoase în cuști, suferă de malnutriție și sunt supuși zilnic cruzimii pentru a ajunge în farfuriile sud-coreenilor.

Recent, guvernul sud-coreean a interzis restaurantelor din Pyeongchang să vândă carne de câine, dar numai două restaurante s-au conformat ordinului, restul avândtemeri legate de scăderea vânzărilor.

Sud-coreenii apreciază supa de carne de câine și îi fac reclamă ca fiind un aliment hrănitor și de stimulare a sistemului imunitar, dar organizațiile de salvare a animalelor consideră că este o tradiție relativ marginală, iar mulți proprietari de ferme de câiniintenționează să se orienteze spre alt gen de afaceri.

Decizie CCR: Toți cetățenii români pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru câini și pisici

Asociația Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie (R.E.A.D.C.) – Turda a obținut la Curtea Constituțională a României o victorie uriașă în favoarea tuturor proprietarilor de carnasiere domestice (câini și pisici) din România.

Datorită luptei pe care asociația a dus-o de mai mulți ani împotriva abuzurilor din sistemul Sanitar-Veterinar, ieri, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma “numai după identificarea acestora”, cuprinsă în art. 134 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001, prin raportare la teza întâi a acestui articol, referitoare la “acțiunea de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân”, este neconstituțională.

 

Dreptul general al românilor la siguranță și sănătate publică era pus de ani de zile pe plan secundar din cauza acestei legislații cu dedicație, care condiționa vaccinul antirabic, gratuit și obligatoriu, de plata în privat și la libera negociere a microcipării, a carnetului și a înregistrării contracost în R.E.C.S-C.M.V.

Prin urmare, stăpânii de câini care nu-și permiteau să plătească pentru implantarea microcipului, carnet și înregistrare, nu puteau beneficia nici de vaccinul gratuit și obligatoriu pentru câinii lor.

Acțiunea anuală de vaccinare se desfășoară în lunile octombrie-februarie, iar acum toți cetățenii pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru animalele lor, fără a fi condiționați de plata unor costuri anexe.

Medicii veterinari de circumscripție sanitar veterinară din fiecare cartier, oraș, sat, comună, au obligativitatea de a vaccina antirabic și gratuit toți câinii și pisicile și pot înscrie animalele în Registrul A.N.S.V.S.A.-Vaccinuri și Boli care este gratuit și obligatoriu pentru a fi raportat la O.I.E.

Medicii veterinari pot aplica vaccinul antirabic gratuit și pot încasa contravaloarea manoperei plătite de la buget, sume care de peste 4 ani nu au fost obținute, fiind o pierdere la nivel de țară de cca. 84 milioane de euro.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!