Trăieşte într-un centru de plasament, dar luptă pentru a salva animalele fără adăpost

Trăieşte într-un centru de plasament, dar se luptă zi de zi pentru a le oferi o casă animalelor de pe străzi. Asta este dorinţa cea mai mare a unui adolescent de 16 ani din Vâlcea – aceea de a salva animalele fără stăpân. Puştiul a adunat zeci de câini, pisici şi chiar şi păsări, le-a dus la veterinar, iar apoi le-a căutat un adăpost. Iată povestea lui Costi.

Loading...

Costi Ţiţircă: Pentru animale am pasiunea pentru că ştiu că sunt neajutorate şi au nevoie de ajutor, din partea noastră, a cetăţenilor şi trebuie să fie cineva un înger al lor. Am salvat căţeluşi, am salvat pisici, am salvat toate felurile de animale care mi-au prins în mână şi au avut nevoie de ajutor.

Zeci de animale abandonate au fost recuperate de tânăr în ultimii patru ani. Dar, cum trăieşte într-un centru de plasament din Vâlcea, nu le poate oferi şi adăpost pe termen lung. Aşa că le caută stăpâni pe internet şi colaborează cu o asociaţie pentru protecţia animalelor. Nu le oferă însă spre adopţie înainte de un control la veterinar şi de sterilizare.

Costi Ţiţircă: Este o campanie de promovare a adopţiilor din adăpostul public din Râmnicul Vâlcea, pentru că acum oamenii nu prea mai adoptă.

Gheorghe Ciornei, medic veterinar: Momentan avem 401 capete şi sperăm că în cursul acestui an să mai micşorăm efectivul, să se mărească adopţiile.

Gheorghe Mihai: Anul trecut s-au colectat o mie de capete şi au fost adopţii 650.
Costi nu a putut totuşi să renunţe la o căţeluşă bolnavă de 14 ani. Lupiţa este cel mai bun prieten al său şi a reuşit să o păstreze în centrul unde locuieşte. Când va ajunge la vârsta majoratului, Costi vrea să înființeze propriul ONG pentru protecţia animalelor.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Iată de ce pisica se așează anume acolo unde te doare

Pisicile sunt considerate niște adevărați „vindecători” domestici. Dacă stăpânul reușește să stabilească o relație de ...

error: Content is protected !!