Trei lucruri importante pe care încă nu le cunoști despre pisica ta

Orice iubitor de pisici recunoaște că sunt niște creaturi misterioase, cu propriile tabieturi, pe care nu te poți supăra nici chiar atunci când își ascut malițioase ghearele în canapeaua ta nouă.

Loading...

Pisicile au fost domesticite cu mai bine de 4.000 de ani în urmă și încă există multe pe care nu le cunoști despre ele. Acestea sunt trei lucruri pe care trebuie să le afli despre pisica ta:

Nu îi place laptele sau peștele
În ciuda desenelor animate, preferatele pisicii în materie de hrană nu sunt nici  laptele cald și nici peștele gras. Cele mai multe pisici sunt intolerante la lactoza. Aceasta înseamnă că nu au enzimele necesare pentru a digera lactoza (zahărul care se găsește în lapte).

Dacă beau lapte, cel mai probabil vor avea crampe și se vor deranja la stomac. Pisoii pot bea lapte, dar numai până la vârsta de opt săptămâni. Peștele crud este, de asemenea, o idee neinspirată pentru meniul unei pisici, care îi face rău. Alege hrană specială pentru pisici, creată exact pentru nevoile prietenului tău blănos, ca să fie sănătos și mereu în formă.

Doarme 70% din viaţa
Știi că îi place somnul dar nu știai că doarme 16 ore din fiecare zi. Această trăsătură are multe de-a face cu genele ei. În sălbăticie, pisicile trebuie să vâneze pentru a se hrăni, așa că dorm mult pentru a economisi energie pentru vânat. Deși pisica ta nu mai vânează pentru a supraviețui, genele ei au rămas aceleași. Așa că găsește-i motiv de joacă și pune-o să vâneze niște șoricei de jucărie pentru a-și folosi instinctul sălbatic.

Sunt inteligente
Oamenii se gândesc la câini când vine vorba de inteligența animalelor. Ei pot învăța o mulțime de comenzi și pot ajuta poliția să urmărească infractorii. Dar creierul unei pisici este de fapt mai complex decât cel al unui câine.

Deși creierul pisicii este destul de mic și ocupă doar 0,9% din masa totală a corpului, are o structură cerebrală aproape similară cu cea a unui om. Are mai mulți neuroni și un cortex cerebral care este mai complex decât cel al unui câine și au o memorie uimitoare pe termen scurt, care durează aproximativ 10 minute.

Dacă până acum credeai că pisica ta are o viață secretă, este momentul să te relaxezi și să o cauți prin casă, probabil chiar în acest timp doarme liniștită și i-ar plăcea la nebunie ca cineva să o mângâie.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!