Uite cum a fost răsfățată o cățelușă fără stăpân I Imagini cât un milion de cuvinte

Nancy Riley-James a vrut ca de ziua mamei să petreacă cu soțul și fiica ei o zi într-un hotel fantezist, apoi femeia a venit cu o idee nemaiîntâlnită. S-a gând să i-a cu ei și o câțelușă dintr-un adăpostul local, unde lucrează ca voluntar, ce tocmai fusese salvată de pe străzile aglomerate.

Loading...

Cățelușa Maye, cum a fost botezată ulterior, fusese luată în urmă cu câteva luni de pe străzile din afara Atlantei. Pentru că starea ei de sănătate nu era prea bună, femei și-a dat seama că născuse de curând, dar puii ei n-au fost de găsit. În timp ce se ocupa de adăpost, Riley-James se gândea cum să o facă fericită pe Maye, așa că a luat-o cu ei în nmini vacanța plănuită.

Femeia împreună cu familia ei și cățelușa au pentru un weekend bine meritat.
“Mamele au nevoie de o pauză! Și această mamă cu patru picioare avea nevoie de una”, spune Riley-James lui The Dodo.

Așadar, Maye a foarte răsfățată și a primit multă atenție din partea familiei Nancy.

Ce muzică îi face melomani pe câini?

Patrupezii preferă să asculte melodii reggae și soft rock

Mulți proprietari de câini ar putea crede că patrupedele lor preferă să asculte numai muzică clasică – fapt confirmat în trecut de anumite cercetări – însă un nou studiu sugerează că acestor animale nu le displac nici sonoritățile moderne.

Câinilor le place să asculte melodii din genurile soft rock sau reggae, conform unui studiu realizat recent de oamenii de știință de la Universitatea Glasgow și de la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (SPCA) din Scoția, informează The Telegraph, potrivit Agerpres.

Specialiștii au descoperit că muzica reggae și soft rock provoacă schimbări pozitive în comportamentul câinilor, iar SPCA Scoția intenționează să instaleze boxe în toate adăposturile sale la care se vor auzi melodii ale unor artiști precum Bob Marley și Jon Bon Jovi.

”În general, răspunsul la diferite genuri (de muzică – n.r.) a fost divers, subliniind posibilitatea ca, la fel ca în cazul oamenilor, și prietenii noștri canini să aibă propriile lor preferințe muzicale”, susține Neil Evans, profesor de psihologie integrativă la Institutul pentru Biodiversitate, Sănătate Animală și Medicină Comparativă din cadrul Universității din Glasgow.

”Muzica reggae și soft rock au provocat schimbările comportamentale pozitive cele mai evidente!”

”Unele dovezi relevate de cercetărilor efectuate pe oameni sugerează că efectul relaxant al muzicii are legătură cu aspecte ale ritmului și al motivelor repetitive. Este posibil ca muzica reggae și soft rock exprimă în mod vădit aceste lucruri”, a mai declarat Neil Evans.

Cercetarea urmează unui studiu efectuat în 2015 de aceeași instituție care a descoperit că muzica clasică are efect calmant asupra câinilor. În cadrul acestuia, un grup de câini a fost observat în tăcere timp de o săptămână în timp ce altul a fost expus la sonorități de muzică clasică. În următoarea săptămână cele două grupuri au fost schimbate, iar rezultatele au arătat că nivelurile de stres ale patrupedelor aflate în adăposturi au scăzut în mod semnificativ după ce au ascultat muzică.

”Cercetarea, care s-a desfășurat la centrul din Dumbarton al SPCA din Scoția, arată clar că muzica are efect asupra comportamentului unui câine”, subliniază cercetătoarea Amy Bowman, potrivit sursei citate. ”Am dorit să explorăm efectele pe care le au diverse genuri de muzică și a reieșit clar că schimbările psihologice și comportamentale observate s-au menținut în timpul procesului în care câinii au fost expuși la diverse melodii”, a adăugat aceasta.

Gilly Mendes Ferreira, șefa unității de cercetare și politică din cadrul SPCA Scoția a declarat că ”adăposturile din Glasgow și din Edinburgh difuzează muzică, iar pe viitor fiecare centru va putea oferi prietenilor noștri patrupezi un playlist aprobat, cu perspectiva de a extinde această cercetare și la alte specii pe care le avem în grijă”.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul ”Physiology and Behaviour”.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!