Un bărbat condamnat la închisoare din cauza numelor pe care le-a dat câinilor. Cum a fost posibil?

Un bărbat a fost condamnat la închisoare din cauza numelor pe care le-a dat câinilor lui. Polițiștii l-au luat în vizor și au decis să-l sancționeze aspru.

Un bărbat din China a fost arestat și, ulteior, condamnat la închisoare după ce a fost găsit vinovat de autorități pentru o faptă absurdă. Judecătorii au stabilit că numele pe care le-a dat câinilor săi sunt ilegale.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a ajuns, astfel, la închisoare. A stat după gratii zece zile, potrivit BBC.

Cum s-a ajuns ca bărbatul să fie condamnat pentru asemenea faptă

Bărbatul a fost arestat imediat de poliţişti după ce a dezvăluit numele pe care le-a dat animalelor. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, dar Guvernul de la Beijing monitorizează tot și știe cam tot ce mișcă în țară.

Bărbatul condamnat la închisoare a dezvăluit că și-a numit cei doi câini pe care îi deține Chengguan şi Xieguan.  La o primă vedere, ai zice că nu e mare lucru pentru că aceste nume nu îți spun nimic. Pentru chinezi, însă, ele inseamna ceva.

Primul nume se referă la oficiali care se ocupă cu investigarea crimelor, în timp ce al doilea nume îi descrie pe funcţionari publici din China. Bărbatul spune că nu a ştiut că cele două nume sunt ilegale şi că totul a fost o glumă, dar poliţiştii nu au gustat deloc o astfel de glumă.

Autoritățile au declanșat imediat o investigație, iar bărbatul a fost găsit vinovat pentru că gestul lui a fost considerat provocator.

Un poliţist a declarat pentru Beijing News că un astfel de gest, chiar dacă a fost făcut în glumă, a cauzat „pagube imense” pentru autorităţile din oraş, acestea spunând că sentimentele lor au fost „lezate”.

„Nu cunosc legea, nu ştiam că este ilegal”, a încercat să se apere bărbatul, fără succes.

El a fost arestat şi condamnat la 10 zile de închisoare în oraşul Xiangyang. Părerile în rândul internauților au fost împărțite.  Unii sunt de părere că bărbatul „şi-a meritat soarta” pentru că a adus o ofensă autorităților, dar alții s-au declarat șocați de o asemenea pedeapsă.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

O batrana și pisica ei au fost atât de nedespărțite încât au murit în aceeași zi. Cum a fost posibil?

Povestea plină de căldură a unei femei în vârstă din California și a pisicii ei ...