Un câine a călătorit aproape 100 de kilometri ca să-şi găsească stăpânul

Carole Fossett avea un collie pe nume Casey. La puţin timp după ce Fossett s-a mutat din casa sa, Casey a dispărut şi el din localitatea Spilsby din Marea Britanie. Fossett a aflat şi a declanşat o întreagă campanie de găsire a lui Casey.

Loading...

Facebook-ul a devenit singura speranţă. Timp de două luni Casey a călătorit în căutarea stăpânei, până când a fost găsit într-o parcare din localitatea Newark, Nottinghamshire. Primăria din localitate îl identificase pe baza cip-ului de înregistrare din Registrul Naţional al Animalelor domestice. Casey slăbise 14 kilograme, iar stăpâna îşi pierduse orice speranţă. Revederea a fost emoţionantă.

Lider ALDE Alba: Amnistia şi graţierea sunt necesare. Animalele au mai multe drepturi decât deţinuţii

O lege a graţierii şi amnistiei este necesară, deoarece România plăteşte amenzi uriaşe pentru nedreptăţile care se fac deţinuţilor, iar animalele au mai multă protecţie decât oamenii condamnaţi., a declarat, vineri, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Fiind întrebat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă a ALDE Alba, cum comentează proiectul graţierii, care a generat proteste în stradă, Ioan Lazăr a declarat că a văzut că foarte mulţi oameni sunt nemulţumiţi de ”această decizie a PSD şi ALDE de a da o ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi amnistia”.

Nu sunt în temă cu persoane sau cu fapte care ar urma să fie graţiate. Ce vreau să vă spun, la televizor am văzut, că animalele au mai multă protecţie şi drepturi decât oamenii. Oameni sunt şi cei care sunt deţinuţi politic, care stau în celule de patru, opt, 16 sau chiar şi mai multe persoane, iar legea ne spune că pentru un câine trebuie să avem X metri pătraţi. Sunt foarte multe asociaţii care militează pentru dreptul animalelor dar am văzut destul de puţine asociaţii sau persoane care militează pentru dreptul deţinuţilor”, a spus Ioan Lazăr.

Totodată, el a adăugat că a observat că sunt foarte multe asociaţii care vor să scoată ”animalele de la circ”, dar ”de circul celor încătuşaţi şi plimbaţi prin faţa televizoarelor” foarte puţini au dreptul să vorbească.

”După mine este necesară o ordonanţă de urgenţă a graţierii şi amnistiei deoarece după cum bine aţi văzut, chiar Uniunea Europeană ne amendează şi trebuie să plătim sume uriaşe pentru aceste nedreptăţi care se fac deţinuţilor. Sunt şi ei oameni, ei ar trebui să fie doar privaţi de libertate”, a conchis liderul ALDE Alba.

Mii de persoane au protestat, în mai multe judeţe din ţară, faţă de proiectul privind graţierea, amnistia şi modificarea Codurilor penale.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!