Un câine sare în apă să-şi salveze stăpânul care pare că se îneacă

Imaginați-vă cât de fi emoționant poate fi să vezi un cățel sărind în lac după stăpânul său, crezând că acesta se îneacă.În realitate, omul se juca în apă.

Loading...

Stapanul cainelui din imagini poate sta linistit ca nu se va ineca niciodata, atata timp cat patrupedul se va afla in apropierea lui si va fi atent la tot ce se intampla.

Intr-un videoclip postat pe internet se vede cum animalul “se sperie” cand isi vede stapanul ca se scufunda si intervine imediat, potrivit stirileprotv.ro.

Animalul sare rapid in apa si il prinde pe barbat cu botul de mana, iar apoi il trage la mal. Mandru ca si-a salvat stapanul, cainele iese apoi din apa.

“Ce animal de companie minunat”, a comentat cineva, dupa ce a vazut filmarea.

Câinele ar fi devenit cel mai bun prieten al omului cu ajutorul unui hormon numit ocitocină, conform unui studiu realizat de cercetătorii japonezi.

Ocitocina pare să fie un hormon înzestrat cu toate binefacerile din lume, fiind denumită în trecut “molecula iubirii” şi “substanţa moralei”.

Pentru a înţelege mai bine relaţia om – câine, cercetătorii coordonaţi de Takefumi Kikusui au observat mai întâi, timp de o jumătate de oră, mai mulţi câini care se jucau cu stăpânii lor.

Testele de urină au demonstrat că nivelurile de ocitocină creşteau la persoanele care îşi priveau animalele de companie în ochi şi că acelaşi hormon creştea – cantitativ – şi în cazul câinilor.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!