Un cățel a fost salvat dintr-o fântână adâncă de 6 metri de către pompierii din Alba: ”Orice viaţă contează”

Un căţel a fost salvat de pompierii din Alba Iulia după ce a căzut într-o fântână de şase metri adâncime într-un cartier al oraşului.

Loading...

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Alba-Iulia au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână adâncă de aproximativ şase metri adâncime din cartierul Miceşti municipiul Alba-Iulia.

Salvatorii au reuşit să salveze câinele din fântână cu ajutorul unor cordiţe de salvare şi a unui dispozitiv de salvare a animalelor, dovedind înca o dată că viaţa animalelor este la fel de importantă ca cea a oamenilor.

”Orice viaţă contează”, au tansmis, vineri, 8 februarie 2019, reprezentanţii ISU Alba.

De ce dau câinii din coadă. Cum ne putem da seama că se bucură sau că vor să tragă un semnal de alarmă – explicaţia specialiştilor

Toţi stăpânii de câini ştiu că datul din coadă este un semn bun şi că indică de cele mai multe ori faptul că sunt bucuroşi, că-i acceptă pe cei cu care interacţionează. Medicii veterinari spun însă că asociat cu alte semne, precum lătratul, datul din coadă poate să indice o stare de nervozitate, fiind astfel un semn de alarmă.

Comportamentul patrupedelor ne spune multe despre starea lor de spirit. Cel mai cunoscut „semn” de bucurie al câinilor este de exemplu datul din coadă. Medicii veterinari spun că de cele mai multe ori datul din coadă este un semn de bucurie şi emoţie pozitivă, însă asociat cu alte comportamente, precum lătratul, se poate transforma într-un semn de alarmă. „De obicei datul din coadă semnifică bucurie, emoţie pozitivă.

De asemenea, dacă un câine dă din coadă înseamnă că te acceptă în preajma sa, chiar dacă nu este neapărat bucuros că interacţionează cu tine”, explică medicul veterinar Tony Varga. Acesta mai spune că trebuie să fim atenţi şi atunci când câinele îşi bagă coada între picioare, pentru că poate deveni imprevizibil şi poate reacţiona agresiv dacă încercăm să interacţionăm cu el. De asemenea, comportamentul diferă foarte tare de la o rasă la alta, iar acest lucru trebuie luat în calcul chiar şi când evaluăm „semnele” de bucurie.

Pe de altă parte, potrivit experţilor de la American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, atunci când coada se înclină spre dreapta indică o emoţie pozitivă, iar spre stânga o emoţie negativă. Asta pentru că zona stângă a creierului controlează partea dreaptă şi invers. Emisfera cerebrală dreaptă este asociată cu procesarea sentimentelor negative, iar cea stângă cu sentimentele positive, explică experţii într-un studiu publicat de livescience.com.

Experţii mai susţin că o coadă ţinută mai sus ca de obicei indică interes bucurie, iar o coadă ţinută vertical este un semn de agresiune. Vă mai recomandăm: Cei mai buni câini de pază. Rasele recomandate de experţi Cei mai buni câini de pază.

Chiar dacă în ultimul timp câinii sunt consideraţi mai curând animale de companie, această specie a fost domesticită pentru un scop foarte clar: paza gospodăriei. Desigur, aproape toţi câinii îşi vor apăra instinctiv casa şi stăpânul, dar există anumite rase care au caracteristici specifice, care îi recomandă pentru protecţie.

Rase de câini care nu miros urât Mirosul specific al câinilor poate să devină la un moment dat deranjant, mai ales dacă animalul de companie trăieşte în casă, alături de stăpâni. Există însă şi anumite rase de câini care nu miros urât.

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!