Un căţel a leşinat de bucurie că şi-a revăzut stăpâna, după 2 ani de despărţire. VIDEO

Un căţel a fost aşa de emoţionat de reîntâlnirea cu stăpâna lui că a leşinat preţ de câteva secunde. Întreaga scenă a fost filmată şi imaginile au ajuns pe YouTube, unde au strâns deja peste 26 de milioane de vizualizări, în doar câteva zile.

Loading...

Schnauzerul Casey nu-şi mai văzuse stăpâna de 2 ani, pentru că aceasta plecase la muncă în Slovenia şi s-a întors acasă, în Murrysville, ca să participe la o nuntă.

Casey a fost aşa bucuroasă de reîntâlnire că a leşinat, dar acum se simte bine, iar veterinarul care i-a făcut un control a spus că totul este în regulă.

Marile greşeli ale iubitorilor de câini: care sunt cele mai periculoase alimente pe care le dau oamenii acestor animale?

Stăpânii de câini îşi pun animalele în mare pericol dacă obişnuiesc să le hrănească cu resturi de la masă ori cu diverse „trataţii”, care se pot dovedi fatale. Iată mai jos o listă a celor mai periculoase ingrediente, întocmită de un expert în alimentaţie canină.

Sistemul digestiv canin este diferit de cel uman şi nu are mecanisme care să îi permită să proceseze toate alimentele pe care le consumă oamenii, avertizează un expert britanic.

Şi totuşi, mulţi oameni continuă să hrănească aceste animale cu mâncare de la masa oamenilor, putând astfel ajunge să le omoare din dragoste, avertizează Kristina Johansen, specialist în alimentaţia câinilor.

Ea afirmă că oamenii pun, literalmente, viaţa câinilor lor în pericol atunci când le dau ciocolată, struguri sau chiar vin. Alteori, e vorba despre mâncăruri de zi cu zi, ce conţin diferite ingrediente care nu le fac bine  câinilor – de exemplu, sosurile pot conţine ceapă.

E uşor să hrănim câinii cu resturi de la masă, dar trebuie să ţinem minte că, deşi îi considerăm drept membri ai familiei, ei sunt totuşi foarte diferiţi de oameni în ceea ce priveşte fiziologia sistemului digestiv şi că, din această cauză, anumite alimente, chiar dintre cele pe care noi le considerăm sănătoase, pot fi toxice pentru ei, a explicat expertul.

Iată cele mai periculoase 10 alimente  şi substanţe:

ciocolată

îndulcitori artificiali

struguri şi stafide

cafeină

nuci de Macadamia

alcool

sâmburi/seminţe de fructe

resturi de mâncare de la masă

oase gătite

ceapă şi praz

Ceapa şi prazul conţin o substanţă care atacă globulele roşii din sângele câinelui şi poate duce la anemie, stare de slăbiciune şi dificultăţi de respiraţie.

Strugurii şi stafidele pot provoca leziuni ale rinichilor, uneori fatale.

Câinii nu sunt adaptaţi pentru a metaboliza alcoolul şi cafeina, care le pot provoca leziuni ireversibile ale organelor, iar ciocolata conţine theobromină, care nu este descompusă de organismul câinelui, astfel încât se poate acumula în corp până la niveluri toxice, chiar letale.

Totuşi, există şi alimente „umane” care pot fi date câinelui în deplină siguranţă: jumări de ou, morcovi, floricele de porumb.

Situl-ul Kristinei Johansen, Elmo’s Kitchen, oferă şi o aplicaţie care permite stăpânilor de câini să verifice dacă anumite alimente sunt bune pentru câinele lor sau nu.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Iată de ce pisica se așează anume acolo unde te doare

Pisicile sunt considerate niște adevărați „vindecători” domestici. Dacă stăpânul reușește să stabilească o relație de ...

error: Content is protected !!