Un cățel aventurier a ajuns SUBIECT DE DISCUȚIE în mediul online. Uite cum a fost SALVAT / VIDEO

Un cățel care s-a prins în gheata foarmată pe afluentul unui râu a fost salvat de pompieri. Patrupedul ar fi sfarsit tragic, dacă un iubitor de animale nu ar fi alertat autoritătile.

Loading...

Un câine a fost pe punctul de a-și pierde viața, dupa ce a rămas captiv într-un râu înghețat, rămânând astfel, imobilizat. Câțiva pompieri au intervenit la timp și au găsit soluția salvatoare pentru a-i salva viața câțelului.

SIMPLU și EFICIENT! Uite cum DRESĂM, acasă, câinele nostru de companie

Ideal, dresajul cainelui de companie se face cand acesta este pui si are pana la un an de zile, iar cu atat mai multe comenzi stie, cu atat mai usoara ne va fi comunicarea cu el…

Potrivit toateanimalele.ro, dresajul cainelui trebuie sa fie usor, eficient si distractiv, in reprize de 15-30 de minute pe zi.

Comenzile de baza

Chemarea de urgenta – Rolul ei este de a face cainele sa vina alergand spre tine. Foarte important este tonul vocii. Este folosita in situatiile de urgenta, cum ar fi cand apare un caine mai mare care poate fi agresiv sau cainele tau poate iesi in fata unei masini.

De obicei, aceasta comanda include numele cainelui si o comanda cu executie imediata rostite ferm. De exemplu: „Max, vino!”

Comanda „Stai” – este o comanda simpla, in care cainele trebuie sa stea, de obicei, cateva secunde. In general se foloseste alaturi de cateva cuvinte sau lucruri pe care cainele, daca le aude des, le invata in timp si devine mai rabdator.

„Stai sa-ti pun lesa!”,

„Stai sa-ti pun mancare!”,

„Stai sa te perii!”, etc.

Comanda „Asteapta!” – este importanta mai ales cand esti cu cainele la plimbare indiferent daca este sau nu in lesa. Comanda se invata ceva mai greu pentru ca include comanda STAI. Cainii isi pierd rabdarea mai repede decat oamenii.

Un mod de a folosi aceasta comanda este cand mergi in magazine in care nu ai voie sa intri cu animale. Fiind pe teren strain poate fi distras de multe lucruri.

Comanda „Sezi!” – este una din primele comenzi pe care trebuie sa le invete si sa le stie cainele.

Aceasta se invata usor si face cainele sa-si schimbe intentiile cu usurinta. Nici un caine nu poate sari sau alerga cat timp se afla in comanda sezi.

Dupa aceasta comanda poate urma comanda „Asteapta”

Comanda „Lasa!” – este, aparent, o comanda simpla, care se invata usor de orice caine. Scopul ei este de a elibera orice tine in gura.

Este o comanda puternica daca este utilizata la cainii de lupta care tind sa-si inclesteze dintii. Daca este utilizata in curte la mingii sau alte jucarii nu va fi nici o problema!

Comanda „La pas!” – se invata usor. Cand te plimbi cu cainele in lesa si acesta crea sa mearga mai repede ii adresezi comanda si tragi putin de lesa inapoi ca sa il domolesti. De fiecare data cand se liniteste si tine pascul cu tine da-i o recompensa.

Alte comenzi ce pot fi invatate acasa:

„Culcat!” – cainele sta in pozitia culcat,

„Liber!” – a terminat ultima comanda, se poate plimba in voie,

„NU!” – este interzis acel lucru sau acea actiune,

„Pe loc!” – se ridica in picioare in acel loc,

„Aport!” – aduce la stapan jucarii, vanat, etc.,

„Da labuta!” – ridica una din labute…

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!