Un căţel începe să plângă la o scenă din “Regele Leu”

Un cățel a fost surprins în timp ce trăiește la intensitate maximă o scenă din celebra animație The Lion King.

Loading...

În vârstă de doar patru luni, patrupedul Luna a început să suspine și să plângă atunci când Simba s-a pus lângă tatăl său, Mufasa, trecut în neființă.

Să o văd plângând la TV a fost cel mai drăguț lucru”, a spus Josh Myers, stăpânul cățelului.

Înainte de scena care a devastat-o, Luna se juca luniștită cu jucăriile ei. S-a oprit din orice activitate, însă, pentru a urmări animația.

La sfârșitul scenei, copleșit de emoții, cățelul a lăsat capul jos, dezamăgit de situație.

Deparazitarea interna la PUIUL DE CÂINE corect, eficient şi fără riscuri! „Când achiziţionăm un puiuţ de câine…!

Deparazitarea interna la PUIUL DE CÂINE corect, eficient şi fără riscuri! Un medic veterinar susține că deparazitarea internă a puilor de câine este extreme de importantă atât pentru viaţa puiul de câine cât şi pentru sănătatea stăpânilor săi. Oamenii care vor un câine de companie trebuie să respecte câteva reguli importante, dar şi câteva legi, atunci când ies cu animalele pe stradă.

Din punctul de vedere al unui specialist, Dr. Laurențiu Ispas, un veterinar român, face recomandări iubitorilor de animale pe blogul său personal în legătură cu tratamentul antiparazitar corect, eficient şi fără riscuri:

”Când achiziţionăm un puiuţ de câine auzim frecvent că trebuie să îl deparazităm intern înainte de vaccinare. Unii dau importantă acestui lucru alţii nu prea. Adevărul este că deparazitare puilor de câine este extreme de importantă atât pentru viaţă puiul de câine cât şi pentru sănătatea stăpânilor săi.

Cum se face ?
În primul rând trebuie ştiut că numai medicul veterinar şi personalul calificat din cabinet pot efectua aceste tratamente, aparent banale, în condiţii de siguranţă absolută. Numai acolo se poate efectua tratamentul antiparazitar corect, eficient şi fără riscuri. Niciodată nu deparazitaţi câinele dumneavoastră după sfatul unor prieteni, cunoştinţe sau a unor vânzători de la magazinele cu hrană de animale.

Nu luaţi tablete antiparazitare din pet-shop-uri, magazine sau de la alţi amatori. Acestea dozate şi recomandate necorespunzător pot ucide animalul de companie. Foarte frecvent animalele de companie sînt intoxicate foarte sever de către proprietar care ascultă sfatul persoanelor neautorizate . 

Vârstă primei deparazitări interne este la 3 săptămâni de viaţă. Se face o repetare la vârstă de 5 săptămâni urmând că la vârstă de 5 săptămâni să se face şi PRIMUL VACCIN.

După această prima deparazitare se efectuază o nouă deparazitare înainte de fiecare vaccinare , şi de 2-4 ori anual la vârstă maturităţii, obligatoriu numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului veterinar care va notă toate acestea în carnetul de sănătate al câinelui cu parafa şi semnătură.

Paraziţii care trăiesc în tubul digestiv al câinelui sunt foarte periculoşi şi chiar mortali pentru acesta. Mulţi dintre aceşti paraziţi cum sînt Teniille, Limbricii, Toxocara sunt extremi de periculoşi pentru că se pot transmite şi la om.

Dar un căţel bine deparazitat nu este în pericol şi nici stăpînii săi. Substanţele neadecvate folosite de necunoscători în deparazitarea câinilor, cum sunt cele pentru uzul uman pot provoca intoxicaţii şi arsuri gastrointestinale mortale câinilor.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!