Un husky dintr-o clinică veterinară a uimit pe toată lumea! Ce a făcut după ce a scăpat din cușcă

Aventura extraordinară şi surprinzătoare a patrupedelor a fost surprinsă de camerele de supraveghere din clinica respectivă. Inteligentul câine a reuşit să-şi deschidă cuşca ca un adevărat expert, folosindu-se de colţi, scrie Rador.

Loading...

După ce a evadat, câinele s-a grăbit să dăruiască libertatea şi celorlate patrupede aflate în clinică. „Chiar şi oamenilor le este dificil să deschisă cuştile, deoarece au un mecanism special. Am deschis clinica acum şapte ani şi nu ne-am mai confruntat cu un incident similar”, a declarat proprietarul unităţii medicale.

Uimirea echipei de medici a fost cu atât mai mare, cu cât câinele husky care a reuşit isprava era considerat cel mai puţin inteligent dintre patrupedele aflate în momentul respectiv în clinică. Câinii nu s-au bucurat prea mult de libertatea câştigată într-un mod atât de ingenios, deoarece nu au reuşit să treacă şi de uşa de acces în incintă.

Motivul pentru care cainii sunt atat de prietenosi. Cercetatorii au in sfarsit un raspuns

Cercetatori de la Universitatea Princeton au realizat un studiu genetic menit sa afle de ce cainii sunt atat de prietenosi in comparatie cu lupii.

Cel mai bun prieten al omului e printre cele mai sociabile animale din lume si se pare ca aceasta trasatura se datoreaza unei malformatii genetice.

Cainii si lupii sunt rude foarte apropiate, insa reactioneaza diferit in situatii sociale ce implica si oamenii, chiar daca sunt crescuti in aceleasi conditii, ceea ce inseamna ca acest comportament nu e conditionat de factori externi.

Studiul, publicat in jurnalul Science Advances, a scos la iveala faptul ca patrupezi hipersociabili au doua gene numite GTF2I si GTF2IRD1, scrie National Geographic.

Lipsa acestor gene in cazul oamenilor cauzeaza sindromul Williams, ce e caracterizat prin fete cu trasaturi de elf, dificultati cognitive si tendinta de a se apropia emotional de toti oamenii.

Pe langa studiul genetic, cercetatorii au supus 18 caini, de rase diferite, si lupi unui experiment simplu. Animalele erau introduse intr-o camera unde se afla o cutie cu o bucata de carnat in ea, initial cu un om cunoscut, urmat de un om necunoscut si, in final, singuri.

Lupii au deschis primii cutia in toate cele trei scenarii si diferenta s-a accentuat atunci cand au fost si oameni prezenti, pentru ca toti cainii erau mai preocupati sa se uite la om decat sa ajunga la gustare.

Rezultatele nu sunt foarte surprinzatoare, data fiind istoria oamenilor si a cainilor. Oamenii au domesticit cainii in urma cu mai bine de 10.000 de ani si de atunci am fost nedespartiti, proces prin care ne-am adaptat comportamentele.

“Am creat un sindrom comportamental intr-un companion animal,” a declarat Bridgett von Holdt, conducatoarea studiului.

Cainii sunt extrem de prietenosi datorita unei mutatii genetice ce nu a fost observata si in cazul lupilor. Rezultatele studiului reprezinta primul pas in intelegerea aprofundata a modului in care cainii au evoluat alaturi de oameni.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Cel mai scump porumbel din lume tocmai a fost vândut cu 1,6 milioane de euro! Licitația a început de la 200 de euro! Ce poate să facă…

New Kim, o femela in varsta de 2 ani, a fost initial scoasa la licitatie ...

error: Content is protected !!