Un mod foarte simplu de a afla câți ani are animalul tău de companie în anii noștri

Mulți oameni cred că a calcula vârsta animalului lor de companie este destul de simplu: multiplică vârsta animalului cu șapte. De exemplu, un câine de 4 ani are de fapt 28 în ani omenești.
Cu cât ții mai mult cont de aritmetică, cu atât nu se potrivește.

Loading...

A spune că un câine sau o pisică de un an are de fapt șapte ani este total greșit! Câți oameni sunt activi și capabili să se reproducă la 7 ani? Câinii și pisicile pot avea pui la un an sau chiar 10 ani, lucru imposibil pentru oameni de 7 sau 70 de ani.

Câinii.

Înaintarea în vârstă este mult mai rapidă în primii doi ani de viață ai câinelui. Rasele de talie mare, pentru că se maturizează rapid, tind să aibă vieți mai scurte. Deja când ajung la vârsta de 5 ani sunt considerați seniori.

Rasele de câini de talie medie, au nevoie de aproximativ 7 ani pentru a ajunge la stadiul de senior, în timp ce rasele de talie mică nu ating acest stadiu mai devreme de 10 ani.

Mulți medici veterinari sunt de acord că o apreciere destul de exactă a vârstei animalului de companie poate fi făcută după o anumită formulă. Este destul de simplă și mult mai exactă decât metoda celor 7 ani.

Pornim de la faptul că un câine de 1 an are 12 ani omenești, la 2 ani va avea 24 de an ani omenești. Apoi adaugă câte 4 ani fiecărui an în plus. De exemplu, un câine de 4 ani va avea 32 de ani omenești (12+12+4+4 = 32 ani).

Din moment ce această formulă ia în considerare rata maturității de la începutul vieții câinelui, implicit va încetini procesul îmbătrânirii în ultimii ani.

Vârsta medie la câini este de 12-13 ani, însă din nou, acest lucru variază în funcție de rasă. Cu cât este mai mare câinele tău, cu durata vieții lui este mai scurtă. Femelele tind să trăiască mai mult decât masculii.

Pisicile.

Acum să aruncăm rapid o privire la formula simplă de calculare a vârstei felinelor în ani omenești.

Pornim de la faptul că primul an din viața unei pisici este echivalent cu 15 ani omenești, iar 2 ani este echivalentul a 24 de ani omenești. Apoi adaugi 4 ani la fiecare an în plus. De exemplu o pisică de 4 ani va avea 32 în ani omenești.

Pisicile trăiesc în medie 12-15 ani, iar cele fără stăpân trăiesc aproximativ 10 ani.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!